’28 Şubat mağduru Hüda Kaya’nın AKP iktidarında hapiste olması…’

Karar yazarı Fehmi Koru: "Hüda Kaya ismi, kamuoyuna, ilk 28 Şubat günlerinde yansıdı. Üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağına karşı başlatılan gösterilerin ön safında yer alarak. 28 Şubat mağduru birinin AK Parti iktidarında cezaevine yeniden düşmesini manidar buldum."

KRONOS 02 Haziran 2024 GÜNDEM

Kobane soruşturması kapsamında tutuklanan ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen eski HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, 1 Kasım’dan beri cezaevinde.

Karar yazarı Fehmi Koru, Hüda Kaya’nın 28 Şubat mağduru olduğunu, üniversitelerde uygulanan başörtü yasağına karşı başlatılan gösterilerin ilk sıralarında yer aldığını hatırlattığı yazısında, “28 Şubat mağduru birinin AK Parti iktidarında cezaevine yeniden düşmesini manidar buldum” dedi.

Koru’nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Ülkemiz yönetim kademelerinde seçilmiş-atanmış kadrolarda bulunanlar -Cumhurbaşkanı’ndan mahalle bekçilerine kadar- şu sıralarda kaç kişinin boşu boşuna cezaevlerinde günlerinde geçirmekte olduğundan haberdarlar mı?

Hangi suçla suçlandıklarını bilmeden?

Haklarında verilmiş hükümlerin gerçeklere ters düşmesine rağmen?

Bu soruyu, aklıma, iki dönem milletvekili olarak Meclis’te bulunmuş Hüda Kaya’nın durumu getirdi.

‘POLİSLE, CEZAEVİYLE TANIŞMASI İLK O ZAMANDIR’

Hüda Kaya ismi, kamuoyuna, ilk 28 Şubat günlerinde yansıdı. Kendisi gibi başörtülü kızlarıyla katıldığı, üniversitelerde uygulanan başörtüsü yasağına karşı başlatılan gösterilerin ön safında yer alarak… Polisle ve cezaeviyle ilk tanışması o zamandır.

O günler sonrasında da, temel hak ve özgürlükler ne zaman tehlikeye düşecek gibi olsa, Hüda Kaya, sivil toplum örgütlerinin yürüttüğü mücadelelerin ön saflarında yer aldı.

HDP, onun bu özelliğini göz önünde tutarak, aralarında bir de başı örtülü özgürlükçü sembol kadın bulunsun diye, milletvekili seçtirmiş olmalı.

AK Parti’nin lider kadrosu da, onu, Meclis’te HDP sıralarında yer almasından çok önce, omuz omuza mücadele verdikleri günlerde tanıdı.

Hüda Kaya 1 Kasım 2023 tarihinden beri cezaevindeymiş; bilmem gerekirdi, bilmiyordum.

28 Şubat mağduru birinin AK Parti iktidarında cezaevine yeniden düşmesini manidar buldum.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com