29 tutuklama: Parkinson hastası anne, kızıyla birlikte hapse gönderildi

İstanbul'da terör suçlamasıyla gözaltına alınan ve aralarında lise ve üniversite öğrencileri ile bazı çocukların annelerinin de bulunduğu yaklaşık 50 kişiden 29'u tutuklandı. Tutuklananlar arasında parkinson hastası bir anne ve üniversite öğrencisi kızı da var.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 11 Mayıs 2024 GÜNDEM

5 çocuk annesi Aysu Bayram, hukuk okuyan en büyük kızıyla birlikte tutuklandı.

İstanbul’da üniversite öğrencilerine yönelik baskınlarda 7 Mayıs’ta gözaltına alınan yaklaşık 50 kişiden 29’u dün gece tutuklandı. Tutuklular arasında, 3 kızıyla birlikte Beylikdüzü’ndeki evinden gözaltına alınan ev hanımı Aysu Bayram ve hukuk 1. sınıfta okuyan 19 yaşındaki kızı da bulunuyor.

Bayram’ın liseye giden 2 kızı ise önceki gün serbest bırakılmıştı. Kısa süre önce parkinson teşhisi konulan Aysu Bayram’ın 2 sene önce de oğlundan karaciğer nakli yapılarak hayata tutunduğu belirtildi.

Geçimini sağlamak için eğitim koçluğu yapan 24 yaşındaki Z.Ş.T. de tutuklular arasında yer alıyor. Sosyal medya üzerinden kendisine ulaşan öğrencilere koçluk yapan Tekin eğitim desteği verdiği öğrencilerle birlikte gözaltına alınmıştı.

NE OLMUŞTU? 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen cemaati üyesi olduğu iddiasıyla üniversite, lise ve ilköğretim öğrencilerine soruşturma başlattı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri 40 kişinin evlerine baskın düzenledi. Yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı. Üsküdar Çocuk Şube’ye götürülen ve kötü muameleye maruz kalan 15 yaşındaki 15 kız çocuğu önceki gün serbest bırakıldı. Üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu 29 kişi ise dün gece tutuklandı.

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com