30 Ağustos’ta Zafer Bayramı’nda Erdoğan’a alkış, Atatürk’e yasak

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Sınırlı sayıda ziyaretçi alınan Anıtkabir'de çelenk bırakma sonrası Erdoğan yanlısı sloganlar atıldı. Öte yandan, Ankara Sıhhiye Zafer Anıtı’nda düzenlenen törene Atatürk’ün resminin olduğu flamalar alınmadı.

KRONOS 30 Ağustos 2020 GÜNDEM

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Sınırlı sayıda ziyaretçi alınan Anıtkabir’de çelenk bırakma sonrası Erdoğan yanlısı sloganlar atıldı.

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da Twitter hesabından videoyu paylaşarak “Saygısızlığın dik alası! Her sefer aynı rezalet yaşanıyor. Adab usül bilmeyenler ve kabre saygısı olmayanlar, bu mekanda slogan atılamayacağını bilmiyor mu? Ya da bilerek mi yapılıyor bu rezalet? Her ikisi de terbiyesizlik ve ahlaksızlıktır. Slogan atanları kınıyorum” diye yazdı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da da Anıtkabir’de yapılan devlet töreni sırasında bir grup tarafından ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları atılmıştı.

ATATÜRK FOTOĞRAFINA YASAK

Öte yandan, Birleşik Kamu- İş Konfederasyonu’nun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıl dönümünde Ankara Sıhhiye Zafer Anıtı’nda düzenleyeceği törene Atatürk’ün resminin olduğu flamalar alınmadı.

Birleşik Kamu- İş Konfederasyonu, Ankara’daki Atatürk Bulvarı’nın üzerinde bulunan Sıhhiye Zafer Anıtı’nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıl dönümünde tören düzenlemek istedi. Konfederasyon üyelerinin anıtın olduğu bölgeye Atatürk’ün resminin olduğu flamalarla girmesine polis tarafından izin verilmedi.

Yaşanan olayı ANKA’ya anlatan Birleşik Kamu- İş Konfederasyonu Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Taştan, “Flamanın üzerinden bir yerde konfederasyonun ismi yazıyor diye Atatürk’ün anıtına Atatürk’ün resmini almadılar. 30 Ağustos’u yasaklayanlar demek ki 100 yıl önce bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk ün fotoğrafından bile korkuyorlar” dedi.

SIKINTI TALİMAT VERENDE

Polisin olayda suçunun olmadığını ve kendisine gelen emri uyguladığını kaydeden Taştan, “Sıkıntı talimat verenlerde. Atatürk Anıtı’na Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün resimleriyle giremedik. 30 Ağustos’ta binlerce şehidimizin anıldığı, ülkemizin kurtuluşunda ilk adımın atıldığı gün ülkenin kurucusunun anıtına Atatürk resimleri alınmıyor. Bu normal bir durum değil” ifadelerini kullandı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com