Rahip Brunson davası hâkiminin Porsche otomobili ve silah koleksiyonu var

Rahip Brunson davasına da bakmasıyla bilinen hakim Oktay Tabur, şaşalı hayatıyla gündemde. Tabur'un İzmir Adliyesi’nde bulunan dinlenme odasında kendisine ait cephaneliği sergilediği ortaya çıktı. Bu cephanelik önünde HSK yetkilileriyle poz bile vermiş.

KRONOS 29 Mayıs 2024 GÜNDEM

ABD ile kriz çıkaran Rahip Andrew Graig Brunson davasına da bakmasıyla bilinen hakim Oktay Tabur’un şaşalı ve gösterişli hayatı dikkat çekti.

Lüks Porsche aracıyla İzmir Adliyesi’ne gelen hakim Oktay Tabur’un makam odası da ihtişamlı. İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı olan Tabur’un İzmir Adliyesi’nde bulunan dinlenme odasında kendisine ait cephaneliği sergilemesi ise dikkat çekti. Tabur’un duvara dizdiği silahlarının önünde Hakimler Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu Başkanı ve yardımcılarıyla poz verdiği fotoğraflar ortaya çıktı.

Birgün’den Timur Soykan’ın haberine göre dinlenme odasındaki metal panoya 13 tabanca ve 7 uzun namlulu tüfek asılı. Timur Soykan’a konuşan Oktay Tabur, silahların kendisine ait olduğunu doğruladı.

‘BORSADA İŞLEM YAPIYORUM’

Porsche Taycan marka otomobili olduğunu da doğrulayan Oktay Tabur, paranın kaynağına ilişkin “Ben borsada işlem yapıyorum. Eyvallah paranın kaynağında hiç şüphe yok. Mal beyanlarımız var. Bizim arabamızın ne zaman, nasıl alındığını da Adalet Bakanlığı’na bildirmişiz. Herkesin bildiği, herkesin farkında olduğu bir konu” ifadelerini kullandı.

‘HEPSİ BENİM SİLAHLARIM’

Tabur, “Dinlenme odam, hepsi ruhsatlı silahlar, benim silahlarım. Uzun namlulu olanlar ruhsatlı av tüfekleri” dedi ve ekledi: “Haber değeri varsa haber yapabilirsiniz. Çekineceğim hiçbir şey yok. Benim odama Yargıtay Başkanı, Adalet Bakanlığı Müfettiş Kurulu Başkanı, hepsi gelmiş, hepsi de beğenmiş, takdirlerini illetmiş insanlar.”

Birgün’ün ulaştığı fotoğrafa göre İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Tabur ‘un dinlenme odasındaki cephaneliğinin önünde HSK Teftiş Kurulu Başkanı ve yardımcılarıyla poz verdiği görülüyor.

Soykan, hakim Oktay Tabur’un geçmişini şöyle özetledi:

“1971, Elazığ doğumlu Hakim Oktay Tabur, Türkiye’nin farklı bölgelerinde görev yaptıktan sonra 2016 Haziran ayında İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atandı. Türkiye ile ABD arasında diplomatik krize dönüşen Rahip Andrew Graig Brunson Davası’na baktı. Dönemin ABD Başkanı Donald Trump’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert sözlerinden sonra Brunson tahliye edilmiş, daha sonra yurtdışına çıkış yasağı da getirilmediği için ABD’ye gitmişti. Oktay Tabur, 2019-2021 yılları arasında İzmir İlk Derece Adli Yargı Komisyon Üyesi olarak atandı. Ocak 2021’de ise Hakimler Savcılar Kurulu tarafından İzmir İlk Derece Adli Yargı Komisyon Başkanlığı görevine getirildi.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com