Açlık Oyunları’nın dördüncü kitabı yarın raflarda

KRONOS 19 Mayıs 2020 KÜLTÜR

54 dil ve 52 ülkede 100 milyondan fazla okura, sinema uyarlamalarıyla 3 milyar dolar gişe hasılatına ulaşan Açlık Oyunları serisinin yeni kitabı ‘Kuşların ve Yılanların Şarkısı’, dünya ile aynı anda yarın okuyucuya ulaşacak. Açlık Oyunları’nın ilk kitabı 2008’de basıldı ve büyük bir okur kitlesine ulaştı. İlk üç kitap film haline getirildi ve çekilen film gişe rekorları kırdı.

ÖLÜMÜNE DÖVÜŞ DEVAM EDİYOR

Onuncu Açlık Oyunları’nı başlayacaktır. Başkent’te, on sekiz yaşındaki Coriolanus Snow akıl hocası olarak katılacağı Oyunlar’a hazırlanmaktadır.  Başarılı olmak istemektedir ve bunun için tek bir şansı vardır.

Bir zamanların görkemli Snow ailesi zor zamanlardan geçmekte ve ailenin kaderi, Coriolanus’un cazibesiyle, zekâsıyla, hamleleriyle diğer akıl hocalarını gölgede bırakıp haracını Oyunlar’ın galibi yapmasına bağlı.

Ama şans ondan yana değil. Coriolanus’a kötülerin en kötüsü 12. Mıntıka’nın kız haracına akıl hocalığı yapmak gibi onur kırıcı bir görev verilir. Artık kaderleri birbirine bağlıdır. Coriolanus’un yaptığı her seçim onları galibiyete ya da mağlubiyete, zafere ya da yenilgiye götürebilir. Arenanın içinde ölümüne bir dövüş sürüyor.

Arenanın dışında ise, talihsiz haracına yakınlık duymaya başlayan Coriolanus kurallara uyma zorunluluğuyla, bedeli ne olursa olsun yaşama arzusu arasında kalır.

Suzanne Collins Hakkında

Amerikalı televizyon senaristi ve roman yazarıdır. En tanınan eseri Açlık Oyunları serisidir. Seri Açlık Oyunları, Ateşi Yakalamak, Alaycı Kuş ve son olarak Kuşların ve Yılanların Şarkısı kitaplarından oluşur. Seriden dört film yapılmış ve hepsi de gişe hasılatları kırmıştır. Açlık Oyunları serisi tüm dünya da 54 dile çevrilmiştir. Yazarın pek çok çocuk ve gençlik kitabı da vardır. Suzanne Collins şu an Kuşların ve Yılanların Şarkısı kitabının film senaryosunu yazıyor.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com