Ahmet Türk: Bu iktidar hukuk dışı yöntemlerle ayakta; bu onları bitirecek

DEM Partili Ahmet Türk, Kobani kararlarıyla ilgili, "İktidarla ortağı hukuk dışı bir siyasetle kendini ayakta tutmaya çalışıyor. Bu anlayış onları bitirecek" dedi.

KRONOS 18 Mayıs 2024 GÜNDEM

Ahmet Türk

DEM Parti’nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kobani davası kararlarını değerlendirdi.

10 yıl ceza alan Türk, “Mevcut iktidarla ortağı hukuk dışı bir siyaset izleyerek kendini ayakta tutmaya çalışıyor. Bu anlayış onları da bitirecek. Türkiye halkına da büyük zararlar verecek. Barışçıl bir sürecin gelişmesinin de önünü kesmiş olacaklar. Tabii ki mevcut koşulların ne zaman değişeceği konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ama bu gidişatın çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

T24’ten Murat Sabuncu’ya konuşan Ahmet Türk, ceza almasıyla birlikte kayyum atanabileceğine ilişkin bir beklentisinin olup olmadığına ilişkin ise, “Tabii hukukta öyle bir şey yok. Sonuçta dava sonuçlanmadan böyle bir şey olmaması gerekir ama burası Türkiye. Yarın neyin olacağını bilemeyiz. Ama bir daha bir halkın iradesine ipotek koymanın doğru olmayacağını, bu halk iradesini tanımamanın gerçekten Türkiye’de bizlere de büyük zararlar vereceğini görmek lazım” dedi.

“28 ŞUBAT TAHLİYELERİNİN AYNI GÜN OLMASI DİKKAT ÇEKİCİ”

28 Şubat hükümlüsü generallerin Kobani davası kararlarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın af yetkisini kullanarak tahliye edilmesini, “düşüncü” olarak yorumlayan Ahmet Türk, şöyle konuştu:

Aynı güne denk gelmesi çok düşündürücü. Bir siyasi mühendislik olarak biz de değerlendiriyoruz. Yani gerçekten böyle bir süreçte aynı günde böyle bir gelişmenin olması dikkat çekici. Yani biz o generallerin serbest bırakılmasına karşı değiliz. Sonuçta 80-85 yaşına gelmiş insanları içeride tutsanız ne olur? Ama sonuç olarak siz bir tarafa bunu yaparken diğer tarafta da Kürt siyasetçilerini cezalandırıyorsunuz, Kürt siyasetinin önünü kesmeye çalışıyorsunuz. Bu Kürt siyaseti Türkiye’nin siyasetidir.

Türkiye halkıyla birlikte bu siyaset yürütülüyor. Türkiye halkının, halklarının geleceğini güvence altına almak için yürütülen bir siyasettir. Şimdi siz buna karşı düşmanca davranırsanız, farklı yerlerde farklı bir davranış gösterirseniz gerçekten çok düşündürücü ve gerçekten bunun bir siyaset mühendisliği olduğu konusunda düşüncenin güçlenmesini beraberinde getirir.

Ahmet Türk’ün röportajının tamamını okumak için tıklayınız…

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com