Ahmet Türk: Selahattin Demirtaş’ı hedef haline getirdiler

Kobane davasında verilen kararları değerlendiren Kürt siyasetçi Ahmet Türk, "Selahattin Demirtaş'ı hedef haline getirdiler. Demirtaş barışı kardeşliği savundu hep. Bu davanın siyasi bir dava olduğunu başından beri söyledik" dedi.

KRONOS 17 Mayıs 2024 GÜNDEM

Kürt siyasetçi Ahmet Türk

Siyasette normalleşme süreci konuşulurken Kobane davasında beklenen karar çıktı. Eski HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ’a 30 yıl 3 ay, Selahattin Demirtaş’a 42 yıl ve Ahmet Türk’e 10 yıl hapis cezası verildi.

Kararı değerlendiren Kürt siyasetçi, DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye eşbaşkanı Ahmet Türk, “Selahattin Demirtaş’ı hedef haline getirdiler. Demirtaş barışı kardeşliği savundu hep. Bu davanın siyasi bir dava olduğunu başından beri söyledik” dedi.

“Bizler bir vahşet örgütüne karşı düşüncelerimizi açıkladığı için böyle bir dava açıldı” diyen Türk, şunları söyledi:

“Bir kesimin toplumsal barışı bozmaya yönelik bir karar. Bu karar mahkemenin değil siyasetçilerin verdiği bir karar.

Üzüntümüz cezadan dolayı değil. Maalesef bazı kesimler ötekileştirme politikasını sürdürme ve bunun üzerinden prim yapmaya devam ediyor. Halkların kardeşliğine vurulan bir darbe olarak görüyorum.

Biz IŞİD çetelerine karşı tepkimizi koymuştuk, devlete değildi. Buna rağmen bu ülkenin demokratikleşmesi için barış için mücadele etmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki bu ülkede yürütülen politikaların yanlışlığını herkes bir gün anlayacak.”

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com