Akbank’a güvenlik açığı davası

Mobil bankacılık uygulaması özellikle gece saatlerinde çöken Akbank'ta son hacker saldırısı mudinin sabrını taşırdı. 120 Akbank mudisi banka aleyhine dava açtı.

KRONOS 28 Mayıs 2024 EKONOMİ

Sabancı Holding’in amiral gemisi Akbank’ın internet bankacılığı ve mobil bankacılık uygulamasının sık sık çökmesi mudiyi çileden çıkardı. Üç gün önce “Hata” mesajı veren Akbank mobil saatlerce kilitlenmişti.

Güvenlik duvarını aşan korsanların (hacker) bazı hesaplardan para çektiği ve bazı mudiler adına ihtiyaç kredisi çekildiği iddia edilmişti.

120 mudi sosyal medyada “Akbank mağdurları” çatısı altında bir araya geldi. Akbank mağdurları, Akbank’ın mobil uygulamasında güvenlik açığı olduğunu belirterek, savcılığa müracaat etti.

“KORSANLAR HESABI BOŞALTIRKEN, AKBANK SEYRETTİ”

Mağdurlar adına verilen dilekçede farklı bir IP ile girilen mobil bankacılık uygulamasından kendi adlarına kredi talebinde bulunulduğuna işaret edildi.

Akbank’ta hesapları üzerinden bilgileri ve rızaları dışında çekilen kredilerin başka hesaplara aktarıldığı belirtilirken, “İşlemler yapılırken telefonlarımıza onay gelmedi. Yüksek tutarlı (100 bin TL civarı) işlemlerin gerçekleşmesi aşamasında hesap dondurulmadı.” ifadeleri dikkati çekti.


 

AKBANK: “MÜŞTERİYİ SMS İLE BİLGİLENDİRİYORUZ”

“Artı (+) Para” limitlerinin mobil ve sesli onayları olmadan yükseltildiğine işaret eden mağdurlar, “EFT limitleri de artırıldı. Oysa daha önce telefonlarımız hack’lendiğinde başka bankalarda olan hesaplarımız anında donduruldu ve herhangi bir işleme izin verilmedi.”

Akbank yetkilileri, Sabah’ın sorularına şu cevabı verdi: “Bankamızın güvence ve denetiminde olmayan sistemler ve iletişim ağları üzerinden müşterilerimizin cihazlarına erişilmesi ihtimaline karşı, müşterilerimizin kullandığı cihazların güvenliğini sağladıklarından emin olması, bilgi güvenliği açısından kritik önem taşımaktadır.”

Akbank yetkilileri şunları kaydetti: “Bu doğrultuda tüm müşterilerimizi kişisel verilerinin güvenliğini sağlama konusunda sosyal medya ve gönderdiğimiz SMS’ler aracılığıyla düzenli olarak bilgilendirmekteyiz.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com