Akın İpek’in el konulan köşkleri satışa çıkarıldı

TMSF, Koza İpek Holding'in sahibi Akın İpek'e ait iki köşkü satışa çıkardı. İki köşkün toplam değeri 750 milyon lira olarak belirlendi.

KRONOS 28 Mayıs 2024 GÜNDEM

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek

15 Temmuz darbe girişimi sonrası şirketlerine el konulan Koza İpek Holding’in sahibi Akın İpek’e ait iki köşk satışa çıkarıldı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılan iki köşkün değeri de 750 milyon lira olarak belirlendi. TMSF, iki köşkün bir milyar lirayı geçecek bir fiyata alıcı bulmasını bekliyor.

Patronlar Dünyası’nın haberine göre; Beyaz Köşk ve Kahverengi Köşk olarak bilinen bu yapılar, 27 Haziran’da gerçekleştirilecek açık artırmayla yeni sahiplerini bulacak.

2016 tarihinde kadar kayyım tarafından yönetilen Koza İpek Holding’e ait tüm taşınmazlar 3 Eylül 2016 tarihinde TMSF’ye geçmişti.

Şirket adına kayıtlı olan ve 2 bin 700 metrekare alan büyüklüğüne sahip Beyaz Köşk ile 391 metrekare alan büyüklüğüne sahip Kahverengi Köşk 27 Haziran tarihinde satılacak.

KOZA İPEK HOLDİNG’E AİT TAŞINMAZLAR ARASINDAYDI

Beyaz Köşk, İstanbul’un Bebek Sahili’nde bulunuyor ve toplamda 695 metrekarelik bir alana sahip. Köşk, bodrum, zemin, normal, çatı ve teras katlarından oluşuyor.

Kahverengi Köşk ise zemin ve normal kattan oluşuyor ve içerisinde salonlar, odalar ve geniş bahçeler bulunuyor.


 

Köşkler, 2016’da TMSF’ye devredilen Koza İpek Holding’e ait taşınmazlar arasındaydılar.

İhaleye katılmak isteyenlerin tekliflerini belirtilen tarihe kadar teslim etmeleri gerekiyor.

TMSF’ye devredilen Koza İpek Holding’e ait 22 araba da 2016’da satılmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com