AKP’de ilk kayyım çatlağı: Hepimiz rahatsızız

AKP Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, Hakkâri Belediyesi'ne kayyım atanmasına ilişkin "Hemşehrim ve Diyarbakır vekili olan Adalet Hanım'a söylemek isterim ki emin ol, hepimiz kayyumdan rahatsızız" dedi.

KRONOS 05 Haziran 2024 GÜNDEM

DEM Partili Hakkari Belediye eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın yerine kayyım atanmasına yönelik AKP içerisinden ilk tepki geldi. AKP Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, kayyım uygulamasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve “Hemşehrim ve Diyarbakır vekili olan Adalet Hanım’a söylemek isterim ki emin ol, hepimiz kayyumdan rahatsızız” dedi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda konuşan AKP’li Ataman, DEM Parti’nin aday tercihlerini de eleştirdi. Geçmişte davası olmayan, ceza almamış adayların bulunması gerektiğini söyleyen Ataman, “Bu işe uygun, geçmişte davası olmayan, ceza yemeyen hiç kimse yok mu Kürtlerde aday gösterilsin? Çünkü bugün bir dava yürütülüyor. Bazı eksiklikler olabilir ama sonuçta bu ülke hukuk ülkesidir, bir hukuk devletidir” ifadelerini kullandı.


 

Ataman, DEM Parti’nin aday tercihlerine ilişkin şunları söyledi:

“DEM Parti’nin bunu yapmaması lazım. Özür dileyerek söylüyorum, bunu yanlış anlamayın, kimseyi töhmet altında bırakmak istemiyorum ama ‘Bu bilinçli mi yapılıyor?’ diye de sorma ihtiyacını duyuyorum.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com