AKP’den afla tahliye edilen 28 Şubat paşalarına: Cumhurbaşkanımızdan özür dilemeleri gerek

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, 28 Şubat hükümlüsü generallerin yeniden yargılanma talebine ilişkin "Tamamen Cumhurbaşkanımızın uygun görmesi ile bunlar hapisten çıktı. Aklanmış değiller" dedi.

KRONOS 27 Mayıs 2024 GÜNDEM

Emekli orgeneraller Çevik Bir, Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Ahmet Çörekçi, İlhan Kılıç, emekli korgeneraller Çetin Saner, Yıldırım Türker, Vural Avar, emekli koramiral Aydan Erol, emekli tümgeneraller Erol Özkasnak, Cevat Temel Özkaynak, Kenan Deniz ve emekli tuğgeneral İdris Koralp'ın rütbesi söküldü.

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde Gezi tutukluları ve 28 Şubat generallerinin cezaevinden çıkması gerektiğini iletmişti. Bu görüşmenin ardından “siyasette yumuşama” mesajı veren Erdoğan, 28 Şubat generalleri için af yetkisini kullanmıştı.

Cezaevinden çıkan 28 Şubat hükümlüsü emekli generaller “beraat talebiyle” yeniden yargılanma talebinde bulunmuştu.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, 28 Şubat hükümlüsü generallerin yeniden yargılanma talebi ve tahliyeleriyle ilgili “Tamamen Cumhurbaşkanımızın uygun görmesi ile bunlar hapisten çıktı. Aklanmış değiller” yorumunu yaptı.


 

‘UTANMALARI YOK’

Güler katıldığı yayında şunları söyledi:

“Bu kişiler tahliye olmuş olsalar bile bu cezadan bu suçtan kurtulamazlar. Buradakiler mahkûmiyetini kapalı cezaevinde geçirme imkânı kalmadığına dair rapor olmuş. Cumhurbaşkanımız da vicdanen onların tahliye olmalarını sağlamış. Bunların özür dilemeleri ve teşekkür etmeleri gerekiyordu. Ancak bunlar suçu kabul etmiyorlar. Niyetleri kötü olan ülke toplumunun ne hâle geldiğini bilmeyenler o dönemin şartlarında normal diyorlar. Utanmaları yok.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com