Ali Yerlikaya tutuklanmazsa iyi! KHK’lı askerler silah altına alınacak | Kronos TV

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen askerler silah altına alınacak. Devlet Bahçeli ne demek istedi? Bahçeli, Erdoğan’a “ayağını denk al” mesajı mı verdi? Bu hafta Analiz'de konuşuluyor...

KRONOS 25 Mayıs 2024 VİDEO

Saray’da bu neyin hazırlığı? Erdoğan kendisine öyle bir yetki verdi ki herkes endişeli. Erdoğan-Bahçeli ikilisi savaşa hazırlanıyor. Gizli tanıktan kan donduran sözler: “Dişlerimi kerpetenle söktüler.”

Ankara’da savaş tamtamları… Bir sonraki safhaya geçtiler. Kanun hükmünde kararname (KHK) ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilen askerler silah altına alınacak. “Terörist” diye hapse attığı subay, astsubay ve uzman erbaş hangi yönetmelik ile orduya dönecek?

Kronos TV’de moderatörlüğünü Turhan Bozkurt’un üstlendiği “ANALİZ” programında Kronos Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Ertuğrul ile siyaset bilimci Yektan Türkyılmaz konuşulmayanları konuşuyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tutuklanmazsa iyi. Ali Yerlikaya kimdir?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan neye hazırlanıyor? Seferberlik Yönetmeliği’nde KHK ile ihraç edilen TSK personeline “yedek er” statüsü tanındı. “Terörist” diye ihraç edilenleri yedeğe yazmak neyin nesi!

Devlet Bahçeli ne demek istedi?

Bahçeli, Erdoğan’a “ayağını denk al” mesajı mı verdi?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “İran’ın başına gelen felaketin Türkiye’de de yaşanabileceğini düşünmek bir vehim değil.” dedi.

Bahçeli bu sözlerle Erdoğan’ın uçağının ya da helikopterinin düşebileceğini mi kastetti? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisî, suikast sonucu helikopter kazasında mı hayatını kaybetti?

MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, “Genel Başkanımızın talimatı ile Haziran’dan itibaren sahalara ineceğiz. Yerel seçim bitti, genel seçim hazırlıklarına başladık.” dediğine göre Ferdi Tayfur’dan Hadi gel köyümüze geri dönelim” şarkısına az mı kaldı?

MHP lideri Bahçeli “Ayranımızı kabartmasınlar.” çıkışından bu yana giderek sertleşiyor.

Ayhan Bora Kaplan Davası’nda gizli tanık ifadelerini geri çekti. “İki gün alıkonuldum, dişlerimi söktüler.” diyen gizli tanık işkence ve kötü muamelenin devam ettiğini bir kere daha gözler önüne serdi. Mahkeme başkanının bu kısmı duymazdan gelmesi ibretlik değil mi?

Seferberlik ve savaş hâli ile bunların henüz ilan edilmemiş olduğu savaşı gerektirecek durumun baş gösterdiği gergin ve buhranlı dönemlere ilişkin eylem planı ve hazırlıklara ilişkin yönetmeliği ifade ediyor.

SEFERBERLİK VE SAVAŞ HÂLİ YÖNETMELİĞİ’NİN ZAMANLAMASI MANİDAR

Savaşı gerektirecek bir durumun baş gösterirse, ayaklanma olması,
Vatan ya da Cumhuriyete karşı kuvvetli ve eylemli bir kalkışmanın ortaya çıkması,
Ülkenin ve milletin bölünmezliğini içten veya dıştan tehlikeye düşüren davranışların ortaya çıkması hâlinde Cumhurbaşkanı genel veya kısmî seferberlik ilanına karar verecek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com