Almanya’dan Filistin’i tanıyan üç Avrupa ülkesine ezber bozan yanıt

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Filistin Devleti'ni tanıma kararı alan Avrupa ülkelerine, "Müzakere edilmiş çözüm, sembolik çözümden önemli" diye seslendi.

KRONOS 24 Mayıs 2024 DÜNYA

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, göreve geldikten sonra Berlin’e ilk ziyaretini gerçekleştiren Portekiz Başbakanı Luís Montenegro’yu Başbakanlık avlusunda düzenlenen askeri törenle karşıladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında tutuklama talep etmesine ilişkin, “İsraı̇l’ı̇n bağımsız yargıya sahip olduğunu” söyledi. Scholz ayrıca “Filistin devletinin tanınmasına ilişkin müzakere edilmiş çözüm, sembolik çözümden önce gelmelidir” dedi.

Shcolz, UCM’nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında tutuklama emri çıkarması halinde Almanya’nın Netanyahu’yu tutuklayıp tutuklamayacağı sorusu üzerine, “Henüz böyle bir tutuklama emrinin verilmediğini ve İsrail’in kendi yargı organına sahip olduğunu” söyledi.

“MÜZAKARE EDİLMİŞ ÇÖZÜM, SEMBOLİK ÇÖZÜMDEN ÖNCE GELİR”

Yakalama emri konusunda “bir yargıçlar meclisi karar verecek” diyen Scholz, mahkemenin yargıçlarının “İsrail’in güçlü ve bağımsız bir yargıya sahip demokratik bir devlet olduğunu akıllarında tutmaları gerektiğini” sözlerine ekledi.

Scholz ayrıca açıklamasında, İrlanda, Norveç ve İspanya’nın Filistin devletini tanıyacaklarını açıklamasın ardından, bu konuya ilişkin şunu söyledi:

“Filistin devletinin tanınmasına ilişkin müzakere edilmiş çözüm, sembolik çözümden önce gelmelidir.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com