Ayhan Bora Kaplan’ı gözaltına alan polis müdürleri gözaltına alındı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasını yürüten, aralarında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı'nın da olduğu 4 polis müdürünün gözaltına alındığını duyurdu.

KRONOS 15 Mayıs 2024 GÜNDEM

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında ifade veren gizli tanık S.S’nin ifadeleri doğrultusunda dört kişinin daha gözaltına alındığını açıkladı.

Gözaltına alınan isimlerin geçen hafta görevden uzaklaştırılan Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı ile bir kamu görevlisi olduğu öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü bildirdi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

    dErdoğan krizi kabul etti: Cumhur İttifakı’nda gedik açmak isteyenler var

    dAli Yerlikaya suskunluğunu bozdu: Ankara Emniyeti’nde ne oluyor?

    dSelvi: Ankara Emniyeti’ndeki iddialarla AK Parti’nin içi karıştırılmak istenebilir

    SORUŞTURMAYLA İLGİLİ İDDİALAR

    Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yaşananlar emniyet ve yargıdan siyaset cephesine uzanan dikkat çekici iddialarla gündemde.

    Soruşturmada “M7” koduyla, gizli tanık yapıldıktan sonra serbest bırakılan ve yurt dışına kaçan Serdar Sertçelik kendisinden bazı kişilerin adını vermesinin istendiğini iddia etti; AK Parti ve MHP’ye yönelik bir kumpas kurulduğunu öne sürdü.

    Hemen ardından Ankara Emniyeti’ndeki görevli 3 polis müdürü açığa alındı. Açığa alınan polis müdürleriyle ilgili mülkiye müfettişlerinin incelemesi de tamamlanma aşamasında. 3 polis müdürünün evinde yapılan aramalarda dijital materyallere el konuldu.

    Soruşturma kapsamında görevden alınan 3 isme, “anayasal düzene karşı suç işlemek” başta olmak üzere, “suç için anlaşma”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması”, “yargı görevi yapanı bilirkişi veya tanığı etkilemeye teşebbüs”, “suçluyu kayırma” suçlamaları yöneltiliyor.

    Soruşturmada gizli tanık “M7″nin gözaltındayken kimlerle görüştürüldüğü, elektronik kelepçeyle nasıl rahat dolaştığı, nasıl kaçtığı, bazı siyasetçi ve bürokrat isimlerinin neden dosyaya sokulmaya çalışıldığı gibi soruların yanıtları da aranıyor.

    Takip Et Google Haberler
    Takip Et Instagram
    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com