Ankara’yı sarsan tutuklama: Gizli tanık iki isim verdi, biri Bekir Bozdağ, diğeri…

Kaplan soruşturmasında tutuklanan Ankara Emniyeti Organize Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan'ın ikinci ifadesi ortaya çıktı. Demircan, gizli tanık Serdar Sertçelik ile konuşmalarında iki ismin geçtiğini söyledi. Biri eski bakan Bekir Bozdağ, diğeri...

KRONOS 28 Mayıs 2024 GÜNDEM

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın mafya lideri Ayhan Bora Kaplan’a yönelik soruşturmada firari gizli tanık Serdar Sertçelik’in açıklamaları ve Ankara Emniyeti’nde üç üst düzey polis müdürünün tutuklanmasına giden süreçte ortaya çıkan “darbe girişimi” iddiaları, siyaset-mafya-yargı-emniyet-cemaat ilişkilerine yönelik yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.

Gizli tanık Serdar Sertçelik’in ayağı alçılı bir şekilde ve elektronik kelepçeli olarak yurt dışına kaçırılması ve profesyonel yayınlarla Ankara Emniyeti’ni sarsan iddialarda bulunmasının arka planı merak ediliyor. Sertçelik’in iddiasına göre, emniyet müdürleri kendisine bazı AKP’li isimleri vererek bunları ifadesine ekletmek istediler. Bu iddiaların akabinde İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan incelemede emniyet müdürleri açığa alındı, ancak “darbe girişimi” iddiaları asılsız çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada da üç isim “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, görevi kötüye kullanma ve suçluyu kayırmak” iddialarıyla tutuklandı.

İKİNCİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Tutuklanan isimlerden biri de Ankara Emniyeti Organize Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’dı. Demircan’ın verdiği ikinci ifade ortaya çıktı. Buna göre Demircan, gizli tanık Serdar Sertçelik ile konuşmalarında eski Bakan Bekir Bozdağ ve Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’ın isminin geçtiğini iddia etti.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın ulaştığı ifadeye göre Demircan, konuşmalarda adı anılan iki kişiden birinin Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan, diğerinin eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olduğunu doğruladı.

Bu isimleri Serdar Sertçelik’in dile getirdiğini söyleyen Demircan, kendisinin de gizli tanığı yurt dışından getirmek için ikna etmek amacıyla geçiştiren yanıtlar verdiğini savundu. Demircan, görüşmelerin içeriğinden amirlerine bahsetmediğini söyledi.

‘AMACIM GELMESİ İÇİN İKNA ETMEKTİ’

Ankara Emniyeti Organize Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan’ın ifadesinin bir bölümü şöyle:

“Nurullah aracılığıyla görüştüm. Bu görüşmeye ait belli kısımlar 17-25 Aralık’ta olduğu gibi kesildi. Görüşme tamamıyla Sertçelik’in Türkiye’ye dönmesi için ikna çalışmasıydı. Söylediği isimler tarafımdan zikredilmedi. Bu konuları sormadan anlattı. Ben de getirmek istediğimiz için geçiştirmek amaçlı ‘Tamam, gel, görüşürüz’ mealinde ifadelerde bulundum. Amacım, rahatlayıp gelmesini sağlamaktı.

Sertçelik’in ithamları operasyonu sulandırmaya yöneliktir. Soruşturmada yer almayan isimleri zikrederek, dosyanın kapatılmasını, ABK’nin ve örgüt üyelerinin tahliyesini sağlamayı amaçlamıştır. Örgütün bağlantılarının fazla olması sebebiyle el çektirilmemiz hedeflenmektedir. Emniyet mensuplarının ABK ile irtibatlarının olduğunu, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Arslan ve Organize Şube’deki polislerin rüşvet istediğini söylemiştir. Operasyonun adli, emniyet ve önemli bazı şahısların bağlantılarının olduğu görülecektir.

Şahsın ele geçirildiğini, paylaşıma zorlandığını, örgütün ailesi ve kendisine zarar vereceğini, beni ve arkadaşlarımı zan altında bırakacaklarını düşünüyorum. Yürüttüğümüz çalışmalar genel olarak amirlerimizce bilinmektedir.

‘BEN İSİM TELAFFUZ ETMEDİM’

İfadeler bana aittir. Görüşmeyi Sertçelik’i ikna etmek amaçlı yaptım. Amacım, ifadesinin alınmasıdır. Çünkü daha önce gelmekten vazgeçmişti. İki isimden kasıt, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan ve eski Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ’dır. Bu konularla ilgili soru sormadım, isim telaffuz etmedim. Bu konuları kendisi anlatmıştır. Ben sadece dinledim. Kendisini ikna etmeye yönelik, aklında soru işareti kalmaması ve rahatlatmak için kurduğum cümlelerdir. İsimlerle ilgili hep o konuşmuştur. İki ismi zikrettiğinde geçiştirmeye çalıştım. Bana ‘Bunlar daha büyük isimler’ dedi. Görüşmelerin tamamını ABK dosyasında eksik ve açık bırakmamak için yaptım.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com