Arınç’ın cezaevinde ölen ‘yakın dostu’ Muğla’nın oğluna da 7 yıl 6 ay hapis cezası

Manisa cezaevinde tutukluyken 85 yaşında hayatını kaybeden 'ayakkabıcı' Nusret Muğla'nın oğlu Mustafa Said Muğla, KHK'lı ya da mahpus ailelerine yardım ettiği suçlamasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bülent Arınç, Muğla'nın vefatı sonrası 'Nusret ağabeyin ardından' başlıklı bir taziye paylaşmıştı.

SEVİNÇ ÖZARSLAN 13 Nisan 2023 GÜNDEM

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın ‘yakın dostu’ diye bilinen ve Manisa T Tipi Cezaevinde koronavirüse yakalandıktan sonra 13 Şubat 2022’de hayatını kaybeden Nusret Muğla’nın (84) oğlu Mustafa Said Muğla, KHK’lı mahpus ailelerine yardım ettiği gerekçesiyle 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gülen cemaatine yönelik operasyonlar kapsamında 16 Ocak 2023’te 13 kişiyle birlikte gözaltına alınıp tutuklanan Mustafa Sait Muğla’nın 85 yaşında hayatını kaybeden babası Nusret Muğla’nın ölümünün ardından Bülent Arınç, sosyal medya hesabından “Nusret Ağabeyin ardından” başlıklı bir taziye paylaşmıştı.

Kalp, tansiyon, romatizma, prostat, böbrek sorunları ve beyinde denge bozukluğu nedeniyle günde 14 ilaç içen Nusret Muğla, yapılan tüm çağrılara rağmen tahliye edilmemişti.

Mustafa Said Muğla, babasının vefatından sonra tekerlekli sandalye kullanan annesine bakıyordu.

BÜLENT ARINÇ İLE LİSEDEN BERİ TANIŞIYORLARDI

Uzun yıllar Manisa’da ayakkabıcılık yapan Nusret Muğla, Bank Asya’ya para yatırdığı, Manisa’daki Feza Derneği’ne üye olduğu ve Nevbahar adlı grup kurdukları için 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bülent Arınç’ın lise arkadaşı olan Nusret Muğla, tutuklanmadan önce “Yakın ilişkilerimiz vardı. Ailece tanışıyorduk. Ben siyasete girmedim, çok teklif ettiler, düşünmedim. Çok bahsetmek istemiyorum aslında. Kimseyi incitmek istemiyorum. Rabbim hayırlısını versin. Dua edin. Allah’tan gelen her şeye razıyım. Mühim değil benim için.” demişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com