Ayhan Bora Kaplan gizli tanığına “yurt dışına git” diyen polis şefleri açığa alındı 

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde Kaplan soruşturmasından sorumlu üç üst düzey polis müdürü açığa alındı. Polis şeflerinin gizli tanığa yurt dışına gitmesi talimatı verdiği ve tanığın elektronik kelepçeyle yurt dışına kaçmasından sorumlu oldukları iddia ediliyor.

KRONOS 09 Mayıs 2024 GÜNDEM

Ankara’da Ayhan Bora Kaplan’ın polis şefleri ile ilişkilerine dair iddialar sonrasında üç üst düzey polis müdürü, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, müfettiş raporu sonrasında açığa alındı.

İçişleri Bakanlığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik sosyal medyada ortaya atılan iddiaların ardından açıklama yaptı ve başlatılan ön soruşturma kapsamında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı’nın görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyada yer alan iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca görevlendirilen mülkiye müfettişlerince, soruşturmanın selameti açısından Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı görevlerinden uzaklaştırılmışlardır.” ifadelerine yer verildi.

Ön soruşturmaya, dosyada gizli tanık olduğu iddia edilen Kaplan’ın adamı Serdar Sertçelik’in sosyal medyada yayılan iki ayrı videosu neden olmuştu.

İçişleri Bakanlığı iddialar için müfettiş atandığı belirtilerek, “Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiştir” demişti.

“GİZLİ TANIK ELEKTRONİK KELEPÇEYLE YURT DIŞINA KAÇTI”

Öte yandan Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk, Kaplan soruşturmasında “gizli tanık” olan S.S.’in elektronik kelepçeli olmasına rağmen yurt dışına kaçtığını yazdı. Yurt dışındayken Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdür Yardımcısı ile görüntülü konuşma yaptığını ve görüntüleri sosyal medyada paylaştığını yazan Öztürk, Müdür Yardımcısı’nın Engin Dinç’in güvendiği bir isim olduğunu belirtti.

Öztürk yazısında şu ifadelere yer verdi:

Elektronik kelepçeli kişinin istediği zaman evinden ayrılması, gecenin 04.00’ünde çorbacıya gitmesi, sonra ‘Yurt dışına git’ denilince bu kişinin yurt dışına kaçması Ankara Emniyeti’ni de sıkıntıya sokacak gibi gözüküyor. Bu gelişme, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya zarar verecektir.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız…

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com