Ayhan Bora Kaplan’dan alınan rüşvet Menzil üzerinden aklandı

Ayhan Bora Kaplan'dan 300 bin dolar rüşvet kaporası aldığı iddia edilen polis şefinin bu parayı Menzil Cemaati'ne vererek akladığı iddia edildi.

KRONOS 26 Mayıs 2024 GÜNDEM

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın mafya lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkıyor. Bu kez Ayhan Bora Kaplan’dan 300 bin dolar rüşvet aldığı iddia edilen polis şefinin bu parayı Menzil Cemaati’ne vererek akladığı iddia edildi. Ancak iddialar bununla sınırlı değil. 300 bin doların rüşvetin kaporası olduğu öne sürüldü. Asıl rüşvetin boyutu bir iddiaya göre 5 milyon dolar, bir başka iddiaya göre ise 6.5 milyon dolardı.

Gazete Duvar‘ın haberine göre Ankara ekibi takip edildiğini fark edip parayı Menzil Cemaati’ne götürdü. Böylece rüşvetin kaporası aklandı.

Haberde yer alan detaylara göre soruşturmayı yürüten ekipten bir polis şefi, İzmir’de tutuklu bulunan Kaplan’la, cezaevinde kısa bir görüşme yaptı. Sonrasında da Kaplan’ın bir avukatıyla buluştu. Polis şefi bu buluşmadan elinde bir çantayla ayrıldı. Ancak bu, rüşvet değil, rüşvetin ‘kaporası’ydı. Çünkü bahsi geçen rakam 300 bin dolardı.

‘PARA MENZİL CEMAATİ’NE GÖTÜRÜLDÜ’

Gazeteci Toygun Atilla, bu para için şimdi cezaevinde olan Murat Çelik’in “Menzil’e yardım topluyordum” dediğini iddia etmişti. Ancak 300 bin dolar aslında, bir iddiaya göre 5 milyon dolarlık, bir başka iddiaya göre ise 6.5 milyon dolarlık rüşvetin ön ödemesiydi. İddiaya göre çanta alındıktan sonra, Ankara ekibi takip edildiğini fark edip parayı Menzil Cemaati’ne götürdü. Yani rüşvet kaporası aklandı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com