Bahçeli: Cezaevi müdürü olsam Çetin Doğan’ı geri içeri alırdım

Devlet Bahçeli bu kez Erdoğan'ın affıyla tahliye olan Çetin Doğan'ı hedef aldı: "Ben cezaevi müdürü olmuş olsaydım aftan yararlananların listesine bakar, 'Çetin Doğan, sen orada yoksun' diye geri içeri alırdım."

KRONOS 19 Mayıs 2024 GÜNDEM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından cezaları affedilen 28 Şubat davası hükümlülerinden Çetin Doğan’ı hedef aldı. Bahçeli “Ben cezaevi müdürü olmuş olsaydım aftan yararlananların listesine bakar, ‘Çetin Doğan, sen orada yoksun’ diye geri içeri alırdım” dedi.

Bahçeli, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde partisinin ‘Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, 28 Şubat davası hükümlülerinin cezalarının kaldırılmasına ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız, anayasal hakkını kullanarak hepsinin tahliyesine karar vermiştir. Bunu çok iyi anlamak lazımdır. Atılan bu adımın ne gibi bir mana taşıdığını iyi değerlendirmek gerekir. Cumhurbaşkanının bu komutanlara cezaevindeki hayat şartlarının yoğunluğu içerisinde kendi yetkisini kullanarak insani bir yaklaşım içerisinde bulunması ve 80 üstü yaş grubunun artık cezaevinde hayatlarını devam ettiremeyecek bir güçlükle karşı karşıya kaldığını anlayışla karşılayıp, bunların cezaevinden çıkmasına vesile olmuştur. Bunun istismar olmaması lazım. Atılmış olan adımlar eğer Türkiye’de normalleşme süreci yaşanıyorsa onun içerisinde önemli bir adım olarak görülmeli. Herkes hangi düşüncede olursa olsun, hangi fikri savunursa savunsun 80 yaş grubunun üstünde artık cezaevinde hayatını devam ettirmekte güçlük çeken insanları dikkate aldığınızda bunu takdirle karşılamaktan başka bir şey düşünülmemelidir.”


 

‘CEZAEVİNDE ZOR ŞARTLARDA KALAN BİRÇOK İNSAN VAR’

Çetin Doğan’ın cezaevi çıkışındaki açıklamalarına tepki gösteren Bahçeli, “Cezaevinden çıkan Çetin Doğan’ın konuşması bana göre uygun olmamıştır. Ben cezaevi müdürü olmuş olsaydım aftan yararlananların listesine bakar, ‘Çetin Doğan, sen orada yoksun’ diye geri içeri alırdım. Cezaevinde uzun yıllar kalan ve hayatını devam ettirebilecek şartlara çok uzak kalmış birçok insan var. Zor şartlarda hayatını idame ettirebilecek imkanlardan yoksun olan insanlar afla değil, Cumhurbaşkanının vicdani ve insani yaklaşımıyla dışarıya çıkartılıp normal hayatta ailelerinin yanında, ömürlerinin sonlarına doğru huzurlu bir hayat yaşamasını temin etmesinde yarar vardır.”

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com