Bahçeli: İran’ın başına gelen felaket Türkiye’de de yaşanabilir

Devlet Bahçeli, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin imalı konuştu: "Türkiye'de de yaşanabileceğini düşünmek bir vehim değil."

KRONOS 21 Mayıs 2024 GÜNDEM

MHP lideri Devlet Bahçeli, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin imalı konuştu ve “Türkiye’de de yaşanabileceğini düşünmek bir vehim değil” dedi.

Bahçeli, Kobane davasında HDP’nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ olmak üzere verilen cezalar sonrası, HDP’nin ve DEM Parti’nin de kapatılmasını istedi. Anayasa Mahkemesi’nin eski başkanı Zühtü Arslan’ın görev süresinin biterek gittiğini hatırlatan Bahçeli, “HDP bugün değilse ne zaman kapatılacaktır. HDP ve devamı kapatılmalıdır. Bay Zühtü’nün gitmesinden sonra AYM’nin elini tutan kalmamıştır. Bu iş bitmelidir” dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“37 kişinin ölümüne neden olan isyan teşebbüsünün, 83 celsede hüküm almaları hukuk devletinin gereğidir. Bu ülkenin ekmeğini yiyenler ihanetlerinin hukuki faturasına katlanacaktır. Bununla birlikte terör örgütü ile HDP arasındaki bağ ispatlanmıştır. AYM HDP kapatma davasını niçin sürüncemede bırakmakta, HDP bugün değilse ne zaman kapatılacaktır. HDP ve devamı kapatılmalıdır. Bay Zühtü’nün gitmesinden sonra AYM’nin elini tutan kalmamıştır. Bu iş bitmelidir. Hepinizin kanlı maskesi düşecektir.

Devletin bütünlüğünü bozma amacı taşıyanların hepsine sıra gelecektir. Sokakları savaş alanına çevirenlere sahip çıkanlar aynı suçun tarafındadır. Terör ve bölücülükten bir şey beklemek akıl çıkmazıdır.

ÖZGÜR ÖZEL’İ DE HEDEF ALDI

CHP yönetiminin 6-8 Ekim olayları kararlarına siyasi demesi normalleşme ortamına aykırı görmesi rezaletin ta kendisidir. Özgür beye ve yönetimine soruyorum; İmralı canisinin ve terör mahkumlarının affını istiyor musunuz? Türkiye topraklarında Bağımsız Kürdistan kurulmasından yana mısınız? DEM’e söz verdiniz mi? Cezalar hukuksuz ise sizin için hukuk nedir, adalet nedir, millet nedir?

Daha önce de denediler. Türkiye ve Türk milletine hiçbir hain diz çöktüremez. 10 yıldır tüm felaket girişimlerinin üstesinden gelindi. Emniyet ve yargı içine yuvalanmış olanların tuzakları deşifre edilerek yakayı ele verdiler. Görünmeyen figüranların da olduğunu göz önüne alıp devlete sızma ihtimalini değerlendirmek lazım.”

‘HELİKOPTER KAZASI TÜRKİYE’DE DE YAŞANABİLİR’

Bahçeli, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin de “Türkiye’de de yaşanabileceğini düşünmek bir vehim değil” dedi ve şunları söyledi:

“Hem Rusya’nın batı dünyası ile ilişkilerinde, hem de Türkiye’nin Ermenistan ve Azerbaycan arasında kilit role sahip olan Laçin koridorunun stratejik muhtevası, Türkiye-Rusya ve iran arasındaki ASTANA mekaniğinin bölgesel barış ve istikrara destek veren sonuçları, Ermenistan Başkanı Paşinyan’ın sözde soykırım iddialarını çürüten beyanları İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan İran konsolosluğuna saldırması ve 7 iran askerinin ölümü, ardından İran ve İsrail arasındaki karşılıklı saldırılar, Slovakya başbakanının uğradığı saldırılar, İran cumhurbaşkanı reisi ile Azerbaycan cumhurbaşkanı Aliyev’in 19 Mayıs’ta buluşmaları, hitamında yaşanan elim helikopter kazası kanaatimce birbirinden bağımsız gelişmeler değildir. Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin kaza geçirmesi helikopterde bulunan herkesin hayatını kaybetmesine, küresel ve bölgesel tedirginliğin üst bir seviyeye tırmanmasına yol açmıştır. İran İslam Cumhurbaşkanı’na vefat eden diğer devlet adamlarına rahmetler niyaz ediyorum. Hakikaten kaza mıdır yoksa sabotaj mıdır bilemem ama stratejik olayın iç yüzünün en kısa sürede açıklığa kavuşturulması bölgesel barış ve huzur adına zorunluluktur. İsrail’in iddia edilen kazadaki rolü, ABD’nin nerede durduğu mutlaka berraklaşmalı, son zamanlardaki gelişmelerin tesirinin diyalog ve iş birliği zemininin genişlemesinin kaza süsü verilerek kesintiye uğramasının amaçlanıp amaçlanmadığı belli olmalıdır. Bugün İran’ın başına gelen felaketin Allah korusun ama Türkiye’de de yaşanabileceğini düşünmek bir vehim değil, suyu uyutup kendisini ayık tutan mihrakların gerçek niyetlerini az çok yorumlamış olmamızın sonucudur. BM teşkilatı derhal inisiyatif üstlenmelidir.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com