Bakan Şimşek: Türkiye yatırımcılar nezdinde heyecan uyandırmaya devam ediyor

Bakan Şimşek, ekonomi politikalarında yürütülen rasyonel program sayesinde ülkeye olan güvenin giderek arttığını söyledi. Şimşek, "ABD temaslarımız kapsamında New York’ta iş insanları, fon yöneticileri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile verimli görüşmeler yapıyoruz." dedi.

KRONOS 19 Eylül 2023 EKONOMİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, New York’ta yatırımcılarla bir araya geldi. Türkiye’nin Orta Vadeli Programı’nın (OVP) anlatıldığı toplantıda, ülkedeki yatırım ortamı ve fırsatları yatırımcılara bildirildi.

Yaklaşık bir saat süren toplantıda, Türkiye’nin ekonomik görünümüne ilişkin sunum yapıldı ve katılımcıların soruları yanıtlandı.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından konuyla ilgili şu paylaşımda bulundu:

“VERİMLİ GÖRÜŞMELER YAPIYORUZ”
“Türkiye yatırımcılar nezdinde heyecan uyandırmaya devam ediyor.

ABD temaslarımız kapsamında New York’ta iş insanları, fon yöneticileri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile verimli görüşmeler yapıyoruz.

Bugün iki ayrı önemli etkinliğe katılarak ülkemize ilgi duyan kalabalık bir yatırımcı grubuna hitap etme imkânı buldum.

“GOLDMAN SACHS’IN EV SAHİPLİĞİNDE…”
Dünyanın önemli yatırım bankalarından Goldman Sachs’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu buluşmaların ilkinde, dünyanın önde gelen fonların yöneticileri ile bir yuvarlak masa toplantısında bir araya gelerek, ekonomi programımızın hedeflerini ve izleyeceğimiz yol haritasını paylaştım.


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Goldman Sachs ortak organizasyonunda düzenlenen 13. Türkiye Yatırım Konferansı’nda ise kalabalık bir yatırımcı kitlesine hitap ederek Türkiye’nin ekonomik görünümüne ilişkin bir sunum yaptım.

FON AKIŞINA KATKISI OLACAK
Cumhurbaşkanımızın enflasyonun kontrol altına alınmasına yönelik politikalarımıza verdiği tam destek, politika çerçevemize güveni artıran en önemli unsur. Bu görüşmelerimizin Türkiye’ye fon akışında katkısının olacağına inanıyorum.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com