Bakan tasarrufu takmadı: Almanya’ya Rönesans Holding’in özel jetiyle gitmiş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Almanya'nın Leipzig kentindeki bir zirveye katılmak için iktidara yakın Rönesans Holding'in özel jetini kiralamış.

KRONOS 23 Mayıs 2024 GÜNDEM

Hükümetin kamuda tasarruf paketine rağmen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Almanya’nın Leipzig kentinde 22-23 Mayıs’ta düzenlenen Uluslararası Ulaştırma Forumu (ITF) Zirvesi’ne katılmak için Rönesans Holding’in özel jetini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun Almanya’ya özel jetle gitmesini eleştirdi.

Başarır, Uraloğlu’na, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, sen Rönesans Holding’in özel jetiyle Almanya’ya gittin mi? Bu özel jet için para ödedin mi, ödediysen bakanlık bütçesinden mi ödedin? Çık açıkla! Halka tasarruf tedbirleri derken, sizler özel jetlerden inmiyorsunuz! İkiyüzlü siyasetinizden de, utanmazlığınızdan da bu halk bıktı!” diye sordu.

İkiyüzlü siyasetinizden de,… https://t.co/vnovi2VHcP pic.twitter.com/XP0QTnxl4Q

— Ali Mahir Başarır (@alimahir) May 22, 2024

Başarır açıklamasında şunları söyledi:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Uluslararası Ulaştırma Formu için Almanya’ya gitti. Özel bir jetle gitti beyefendi. Tarifeli uçakla gitmedi. Neden özel uçakla gidiyorsun ve kimin uçağıyla gidiyorsun? Rönesans şirketinin gittiğin uçak, Rönesans’a ait. Utanç verici bir tablo. Nasıl bir ilişkin var? Neden onun uçağına biniyorsun? Ücret ödedin mi? Ödediysen Bakanlığın bütçesinden mi ödedin? Bunların hepsinin konuşulması lazım. Tasarruf tedbirleri diyoruz, beyefendiler çok basit bir toplantı için özel uçakla Almanya’ya gidiyor, yazık.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com