Banksy, eserlerinin parasını göçmen kurtarma gemisine bağışladı

Ünlü sokak sanatçısı Banksy, göçmenlere ve mülteci krizine dikkat çektiği eserlerinden kazandığı parayı Akdeniz'de hayat kurtaran Alman sivil toplum kuruluşu Sea-Watch’a, yeni bir kurtarma gemisi almaları için bağışladı. Kurtarma gemisi bir Fransız anarşistin ismini taşıyor.

KRONOS 28 Ağustos 2020 DÜNYA

Akdeniz’de yüzlerce göçmeni boğulmaktan kurtaran, Almanya merkezli Sea-Watch  organizasyonunun kaptanı Pia Klemp, Eylül 2019’da, neredeyse hiç kimsenin görmediği dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy’den bir e-posta aldı. Alman ARD kanalının haberine göre e-postada şunlar yazıyordu: “Merhaba Pia, senin hikâyeni gazetede okudum. Gözünü kırpmayan biri gibi duruyorsun.”

Ardından Banksy, e-postada mülteci krizinin en yakıcı olduğu zamanlarda yaptığı ve sattığı kendi eserlerinden bahsederek, Pia Klemp’e “Ben bu parayı alamam, yeni bir tekne almak için parayı kullanabilir misin?” diye sordu.

Banksy,’nin sponsorluğuyla alınan 31 metre uzunluğundaki motor yat iki hafta önce Valensiya’dan yola çıktı. Şimdilerde  Akdeniz’de sefer halinde olan kurtarma gemisinin mürettebatı Perşembe günü, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 89 göçmeni boğulmak üzereyken kurtardı.

Üzerinde belirgin Banksy motiflerinin olduğu kısmen pembeye boyalı yat Alman bayrağı altında açık denizlerde sefer yapıyor. Kurtarma yatı  Fransız bir anarşist olan Louise Michel’in ismini taşıyor.

Banksy hakkında çok az şey biliniyor. İngiltere’nin güneybatısından geldiği ve 1990’ların sonunda Londra’ya yerleştiği söyleniyor. Sosyal olarak eleştirel çalışmalarıyla biliniyor. Banksy mülteci krizine dikkat çeken eserler de yaptı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com