Barış Pehlivan: Eğer yasa bu haliyle çıkarsa korkun

Gazeteci Barış Pehlivan, 9. yargı paketiyle getirilmek istenen "etki ajanlığı" suçlamasına ilişkin "Eğer bu yasa böyle çıkarsa, çok korkun" dedi.

KRONOS 15 Mayıs 2024 GÜNDEM

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, 9. yargı paketinin taslağında Türk Ceza Kanunu’ndaki “Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk” bölümüne getirilen “etki ajanlığı” suçlamasına ilişkin, “Eğer bu yasa böyle çıkarsa, çok korkun” dedi.

Pehlivan, söz konusu yasayla ilgili “Devletin güvenliği ile iç veya dış siyasal yararları aleyhine yabancı bir devlet veya organizasyonun stratejik çıkarları veya talimatı doğrultusunda gerçekleştirilen fiiller cezalandırılmaya neden olacak” diye yazdı.

Barış Pehlivan, taslaktaki “İktisadi, mali, askeri, milli savunma, kamu sağlığı, kamu güvenliği, kamu düzeni, teknolojik, kültürel, ulaştırma, haberleşme, siber alan, kritik altyapılar ve enerji gibi diğer yararlar da devletin iç veya dış siyasal yararları kavramı içinde kabul edilecektir” bölümüne dikkat çekti.

Gazeteci Pehlivan devamına şu ifadelere yer verdi:

“Yanisi şu:

Her şeyi içine sıkıştırabileceğiniz muğlak bir yarar listesi…

Her şeyin yabancı bir organizasyonun çıkarı olabileceği ihtimali…

‘SİZİ CASUS GİBİ CEZAEVİNE GÖNDERECEK’

Sizin “casus” gibi cezaevine girmenize gerekçe gösterilebilecek.

Lütfen, kimse bana “ama dava açılması için adalet bakanının izni gerekiyormuş” demesin. Telefon talimatıyla insan tutuklayan, rüşvetle hapisten baron çıkaran, tarikatların ve çetelerin koltuk yarışı yaptığı bir yargı sistemini yaratan Adalet Bakanlığı mı bu kanunu adil uygulayacak?

Ve lütfen, kimse bana “Meclis’te oturma eylemi yaptık, komisyonda çok sert konuştuk, sosyal medyada tepkimizi dile getirdik” gibi muhalefetçilikle de gelmesin.

Eğer bu yasa böyle çıkarsa, çok korkun. Lakin korkmak cesaretinizi yenmesin. Öyle ya, dünya ve Türkiye tarihi defalarca ispatlamıştır ki mesele korkmakta değil korkuya rağmen cesaret gösterebilmekte. İşte öyle çıkar karanlıklar aydınlığa…”

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com