‘Bir ülkede yıllık enflasyon yüzde 75’e çıkmışsa, muhalefetin…’

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan: "Çağdaş bir ülkede yıllık enflasyon yüzde 75’e çıkmışsa yer yerinden oynaması lazım. İktidar koltuğunun zangır zangır sallanması lazım. Muhalefetin, Demirel’in değişiyle gök kubbeyi başlarına yıkması lazım."

KRONOS 04 Haziran 2024 GÜNDEM

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) dün açıkladığı yüzde 75 oranındaki yıllık enflasyona dikkat çekti ve “Çağdaş bir ülkede yıllık enflasyon yüzde 75’e çıkmışsa yer yerinden oynaması lazım. İktidar koltuğunun zangır zangır sallanması lazım. İktidar milletvekillerinin sokağa çıkamaması lazım. Bakanların köşe bucak kaçması lazım. Muhalefetin, Demirel’in değişiyle gök kubbeyi başlarına yıkması lazım” dedi.

Enflasyon rakamlarının artık normalleştiğine işaret eden Tezkan, “Bizde normal bulunuyor… Bekliyorduk deniliyor, geçiliyor. İnanılır gibi değil… Maliye Bakanı milletle alay eder gibi ‘en kötü geride kaldı’ demez mi? Milleti aptal zannediyorlar veya milleti aptal yerine koyuyorlar. Kuş beyinli, balık hafızalı muamelesi yapıyorlar…. Maliye Bakanı neredeyse zil takıp oynayacak. Neden mi? Enflasyon haziran ayından itibaren baz etkisiyle düşecekmiş. Üçüncü çeyrekte yüzde 50’ye inecekmiş… Yüzde 50’yi yüzde 5’e inecek gibi söylüyor. Yüzde 50 az mı? Yüzde 50’lik enflasyon kıyamet habercisi gibi. Yakar kavurur… Ama biz yüzde 75 ile kavrulduğumuz için yüzde 50 bize müjdeymiş gibi geliyor… Çünkü en kötü normalimiz oldu” ifadelerini kullandı.

‘EN KÖTÜYÜ KABUL ETTİK BİR KERE’

Tezkan şöyle devam etti:

“En kötünün geride kaldığına artık kim inanır? Hayat pahalılığı devam edecek. Temmuz ve ağustos aylarında da fiyatlar artacak. Daha sonraki aylarda da… İşin vahim tarafı sokaktaki insanda en kötünün normalmiş gibi sunulmasına alıştı. Kabullendi. Sadece ekonomi alanında değil her alanda en kötü normalimiz oldu. Dün Hakkari Belediye Başkanı gözaltına alındı yerine kayyım atandı… Buna da normal diyorlar… Bekliyorduk diyorlar… Şaşırmadık diyorlar… Çünkü seçilmiş belediye başkanlarını görevden alıp yerine kayyım atanması normalimiz oldu. Çünkü bir kere en kötüyü kabul ettik…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com