Bitlis’te kuduz köpek tarafından ısırılan çocukta hırçın davranışlar ve su korkusu başladı

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bir köpek tarafından ısırılan çocukta kuduz tanısı yapıldı. Sudan korkan ve hırçın davranışları başlayan çocuk, uyutularak yoğun bakım servisine alındı.

KRONOS 03 Kasım 2022 GÜNDEM

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bir köpek tarafından ısırılan ve kuduz şüphesiyle Ankara’da tedavileri devam eden üç çocukla ilgili açıklama geldi.

Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Ali Bülent Cengiz, bir çocukta kuduz vakasının kesinleştiğini açıkladı. Cengiz, “İlk vaka 21 Ekim’de geldi. 10 yaşında erkek çocuk. İlk iki tetkiki negatif geldi, yalnız üçüncü örneğinde tükürükte kuduz virüsünün saptandığı belirtildi. Tanı kesinleşti” dedi.

İlk tetkiklerde çocuğun sudan korktuğu ve tükürük salgısının arttığının tespit edildiğini belirten Cengiz, çocukta hırçın davranışlar ve anlamsız konuşmalar da gözlemlediklerini aktardı.

ISIRAN KÖPEK ÖLÜ BULUNDU

Bunun üzerine çocuğun 21 Ekim’de yoğun bakıma alındığını belirten Cengiz, “Solunum cihazına bağlı olarak hastamız yoğun bakım ünitesinde izleniyor. Sağlık durumu biraz olumsuz yönde, arkadaşlarımız tüm yaşam desteğini veriyorlar. Kuduz hastalığı geliştikten sonra özel bir tedavisi yok, destekleyici tedavi uygulanıyor. Isıran köpek ölü olarak bulundu, kuduz virüsünü taşıyan köpekler ısırdıktan 10 gün sonra ölür” ifadelerini kullandı.

Bitlis Sağlık Müdürlüğü, Adilcevaz ilçesinde sahipsiz köpeğin ısırmasının ardından Ankara’ya sevk edilen üç çocuktan ikisinin tedavisinin sürdüğünü, bir çocuğun da taburcu edildiğini açıklamıştı.

KUDUZ ŞÜPHELİ KÖPEK TARAFINDAN ISIRILDI

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 19 Ekim’de ilçeye bağlı Göldüzü köyünden kuduz şüpheli olarak hastaneye başvuran 11 yaşındaki M.E’nin, fiziki muayenesinde yaklaşık bir ay önce kuduz şüpheli köpek tarafından ısırıldığının tespit edildiği belirtilmişti.

Hastanın 20 Ekim’de Ankara’daki Hacettepe Üniversitesi Hastanesine sevk edildiği ifade edilmişti.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com