Boğaziçi Dayanışması: Tüm kayyımlar gidene kadar mücadeleye devam edeceğiz

Boğaziçi Dayanışması, "Bir geceyarısı atanan kuklanın, başka bir gece yarısı görevden alınması bir kazanımı değil, yalnızca yönetememe krizini ve sarayın acziyetini ifade eder" dedi.

KRONOS 15 Temmuz 2021 GÜNDEM

Galatasaray Üniversitesi akademisyenleri: Bilimsel özgürlük için şart olan özerk üniversite mücadelelerinde, Boğaziçi öğrencilerinin ve meslektaşlarımızın yanındayız.

Boğaziçi Üniversitesi’nin protestolara neden olan rektörü Prof. Dr. Melih Bulu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı. 6 aydır ‘kayyım’a karşı direnen Boğaziçi Dayanışması ise, “Bütün bileşenlerin dahil olduğu rektörlük seçimi yapılana kadar mücadeleye daha kararlı bir biçimde devam edeceğiz” dedi.

“Altı ayı aşkın süredir sürdürdüğümüz mücadelemizin yalnızca Melih Bulu’ya karşı olmadığını, tüm kayyumlar gidene kadar mücadeleye devam edeceğimizi vurguluyor ve hepinizi #TümKayyumlarGidecek diyerek sesimizi büyütmeye çağırıyoruz” diyen Boğaziçi Dayanışması, atanan ‘kayyım’ rektörün başka bir gece yarısı görevden alınmasının bir kazanım değil, yalnızca yönetememe krizi olduğunu söyledi.

Boğaziçi Dayanışması, “Bütün bileşenlerin dahil olduğu rektörlük seçimi yapılana, BULGBTİ+ Kulübü tekrar açılana ve diğer demokratik taleplerimiz karşılanana kadar mücadeleye daha kararlı bir biçimde devam edeceğiz” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com