Boğaziçi Üniversitesi rektörü Naci İnci, Turkcell yönetimine de atandı: Artık çift maaşlı

Protestoların hedefindeki Boğaziçi Üniversitesi rektörü Naci İnci, Turkcell'e Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. Naci İnci, buradan da aylık net 150 bin TL maaş alacak.

KRONOS 03 Mayıs 2024 GÜNDEM

Türkiye’nin en prestijli üniversitelerden olan Boğaziçi Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atadığı rektörlerle adeta bitirildi. Akademik özgürlüğün baltalandığı ülkede, bir ekol olarak varlığını sürdürmeye çalışan üniversite, önce Melih Bulu, ardından da Naci İnci’nin rektör olarak atanmasıyla protestolarla anılmaya başlandı. Çok sayıda akademisyenin görevine son verildiği ve yapısının büyük çoğunluğunun değiştirildiği üniversite, bir ekol olma iddiasını yitirmiş durumda.

Protestolara neden olan Boğaziçi Üniversitesi rektörü Naci İnci de AKP döneminde alışılageldiği gibi çift maaşlı bürokratlardan biri oldu. Naci İnci, Turkcell’e Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı.

AYLIK NET 150 BİN TL MAAŞ ALACAK

Naci İnci, Turkcell yönetim kurulu üyesi olarak aylık net 150 bin TL maaş alacak.

Turkcell’in yeni yönetim kurulu, Olağan Genel Kurul toplantısının ardından belirlendi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı görevine devam ederken, yönetim kuruluna Arda Ermut, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy atandı.

AA’da yer alan habere göre, Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi Sir Julian Horn-Smith ile Bağımsız Yönetim Kurulu üyeleri Afif Demirkıran ve Hüseyin Arslan, görevinden ayrıldı.

Bu kapsamda Ermut, Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi, Prof. Dr. İnci ve Prof. Dr. Sarısoy ise Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com