‘Bugün yaşanan çürümenin en önemli hazırlayıcısıydı, Özer Çiller öldü ama…’

Birgün yazarı Yaşar Aydın: "Özer Uçuran Çiller 86 yaşında öldü. Arkasında sonuçlanmayan davalar, yüzdelikle anılan ihalelerle dolu koca bir karanlık bıraktı. Bugün yaşanan çürümenin en önemli hazırlayıcısı olduğunu rahatlıkla söylemek mümkün."

KRONOS 02 Haziran 2024 GÜNDEM

1990’lı yılların karanlık isimlerinden Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller’in ölümü üzerine bir yazı kaleme alan Birgün yazarı Yaşar Aydın, “Özer Uçuran Çiller 86 yaşında öldü. Arkasında sonuçlanmayan davalar, yüzdelikle anılan ihalelerle dolu koca bir karanlık bıraktı. Bugün yaşanan çürümenin en önemli hazırlayıcısı olduğunu rahatlıkla söylemek mümkün” dedi.

Aydın, “AKP’nin 21’inci yılında eleştiri olarak ortaya konan hangi başlık varsa bir ucu mutlaka Özal, Tansu Çiller, Ağar gibi isimlere uzanması asla tesadüf değil. Yozlaşma bu tarz bir sağcılığın olmazsa olmazı” ifadelerini kullandı.

Yaşar Aydın’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Özer Uçuran Çiller, Turgut Özal’la başlayan, Tansu Çiller’le altın çağını yaşayan ve Saray rejimi ile neredeyse kurumsallaşan çürüme modelinin en müstesna isimlerinden biri olarak tarihteki yerini şimdiden aldı.

Banka boşaltma, mala çökme, saldırı, adam kayırma, yağma, rüşvet neredeyse bugün en çok duyduğumuz başlıklar. Bundan 25 yıl önce bu başlıklar yine vardı. Üstelik devlet katında da bağlantıları da ayan beyan açıktı. Özellikle Ağar-Çiller ortaklığı dillere destan olmuştu. Tansu Çiller vatan savunmasını mafyaya teslim ederken aynı anda oluşan kayıt dışı ekonomiyle de çok yakından ilgilendi.

‘CUMHUR İTTİFAKI’NIN HER İŞİNE DESTEK VERİYOLAR’

Tansu Çiller’in yaklaşık 3 yıllık başbakanlığı her düzeyde Türkiye’nin en karanlık yıları olarak tarihe geçmesi tesadüf değil ve bunda özel beyin de hatırı sayılır bir katkısı var. Sadece yağma, talan ya da ekonomik krizlerle anılmıyor aynı zamanda katliamlar, faili meçhuller ve yargısız infazlarla da tarihe geçiyordu. Özel Çiller dün itibarıyla yok. Ama dönemin diğer aktörleri Tansu Çiler ve Mehmet Ağar hala hayatımızda. Üstelik Cumhur İttifakı’nın hemen yanı başında her işlerine destek veriyor.

AKP’nin 21’inci yılında eleştiri olarak ortaya konan hangi başlık varsa bir ucu mutlaka Özal, Tansu Çiller, Ağar gibi isimlere uzanması asla tesadüf değil. Yozlaşma bu tarz bir sağcılığın olmazsa olmazı. Bugün Özer Çiller’in arkasında kaç kişi saf tutuyor bilmiyoruz. Ama memleketin çok büyük bölümünün “hakkımız helal etmiyoruz” dediğini duyar gibiyiz.

‘YARGILANMADAN GİTTİ’

Bizim kuşağın gençliğini, memleketin geleceğini çalanların ölümlerinden zerre üzüntü duymuyoruz. Tek üzüntümüz yargılandıklarını görememek.

Evet Özer Uçuran Çiller de hak ettiği dört duvarı görmeden yargılanmadan gitti. Bunun son örnek olması için daha çok mücadele etmeliyiz.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com