Bir koğuş arkadaşı: "Hakim; 'Kurban verdin mi, burs verdin mi?' diye soruyor. Akif abi, evet verdim ama bunlar suç değil diye cevap veriyor. Arkasından da 'Roma'yı da ben yaktım' diyor. Osmaniye 1 Nolu T Tipi'nde 6 yıl yattı. Osmaniye'de Akücü Arif olarak tanınırdı...
Osmaniye’de kapatılan Özel Hoşgörü Eğitim Kurumları’nın yönetim kurulu üyelerinden olduğu için 31 Ekim 2016’da tutuklanan ve 64 ay hapis yattıktan sonra 11 Şubat 2022’de tahliye edilen iş insanı Akif Arslan, dün gece evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Arslan’ın cenazesi Osmaniye Asri Mezarlığı’na defnedildi. Biri engelli olmak üzere 4 çocuğu bulunan Arslan, 64 yaşındaydı.
Arslan, KHK ile kapatılan Osmaniye Genç İşadamaları Derneği (OGİAD), KÜLTÜRDER, FATİHDER gibi derneklere üye olmak, Bank Asya’ya para yatırmak, Ankara Kızılcahamam Asya Termal Tatil Köyü’nde kalmak, çocuklarını kapatılan FEM dershanesine göndermek, kapatılan gazete ve dergilere abone olmak, dershaneye kurban bağışlamak ve gıda yardımında bulunmak, himmet vermek gibi suçlamalarla 8 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
“BURS DA VERDİM, HİMMET DE VERDİM, ROMAYI DA BEN YAKTIM HAKİM BEY”
Kronos’a konuşan Akif Arslan’ın bir koğuş arkadaşı, “Mahkemede hakim Akif abiye; ‘Kurban verdin mi, himmet verdin mi, burs verdin mi?’ diye soruyor. Hepsine evet diye cevap veriyor ve suç işlemediğini söylüyor. Arkasından da ‘Roma’yı da ben yaktım’ diyor. Hakim üyelik ve finansmandan 8 yıl ceza verdi. Osmaniye 1 Nolu T Tipi’nde 6 yıl kaldı. Osmaniye’de Akücü Arif olarak tanınırdı. Uzun yıllardan beri akü bayisi vardı.” dedi.
“RAMAZAN AYINDA GIDA YARDIMI YAPTIĞIM DOĞRUDUR”
Osmaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Arslan savunmasında şunları söylemişti:
“Ben ilkokul mezunuyum, 58 yaşındayım, sanayiciyim, derneklere üye olduğumu kabul ediyorum ancak örgütsel içerikli herhangi bir faaliyet içerisinde yer almadım, yurt dışı gezilerim tamamen ticari amaçlı yapmış olduğum gezilerdir. Servet Sarı isimli kişiyi tanımıyorum. Kendisi Ramazan ayında öğrenci evine gıda yardımı yaptığım konusunda beyanda bulunmuş, bu husus doğrudur. Ramazan ayında birçok kişiye gıda yardımı yaptım. Ramazan ayında yardım amaçlı olarak gıda malzemelerinden oluşan paket hazırlattırıyordum. Paketleri de maddi geliri iyi olmayan kişilere özellikle üniversite öğrencilerine dağıtıyordum. Bu şekilde kendisine gıda malzemesi yardımında bulunmuş olabilirim, paketleri bazen evlere götürüp bıraktığım da oluyordu.
“2 CANLI KURBANI DERSHANEYE GÖTÜRÜP TESLİM ETTİM”
2008 yılı içerisinde 2 tane canlı kurbanlık hayvanı FEM dershanesinin yurdunda kalan öğrencilere götürüp teslim etmiştim. Osmaniye Kültürler Arası İletişim ve Dostluk Derneğine üye olduğumu kabul ediyorum, peyderpey bağış yapmışlığım oluyordu toplamda 1810 TL’ye ulaşmış olabilir.
23 aydır tutukluyum. Mağdur olan bir oğlum bulunmaktadır. Şu an 32 yaşında olan oğlum 6 aylık iken benim kullandığım aracın kaza yapması neticesinde beyninden ameliyat oldu, kendisi mağdur durumdadır, bakımıyla ben ilgileniyordum, tutuklu kaldığım süre, sağlık sorunlarım, ailemin mağduriyeti de nazara alınarak bu aşamada tahliyeme, yargılama sonunda da beraatime karar verilmesini talep ediyorum.”
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 26 Eylül 2023’te açıkladığı KHK’lı öğretmen Yüksel Yalçınkaya kararına göre, bankaya para yatırmak, derneğe üye olmak, Bylock kullanmak, gazeteye abone olmak, çocuklarını kapatılan okullara göndermek ve benzeri eylemler, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 7. maddesinde belirtilen “kanunsuz suç olmaz” ilkesine göre suç teşkil etmiyor. Sözleşmenin tarafı olan Türkiye dahil tüm ülkelerin AİHM kararlarına uyma zorunluluğu bulunuyor.