CHP kaynıyor: Yeğenini belediye şirketine ‘başkan’ olarak atadı

CHP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, yeğeni Furkan Bozbey’i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji’ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak atamasını ‘güvenilir insan bulamaması’na bağladı.

KRONOS 06 Mayıs 2024 GÜNDEM

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyüşehir Belediyesi son atama haberiyle gündeme geldi. Başkan Mustafa Bozbey, BURKENT yönetim kurulu başkanlığına yeğenini atadı. Yeğen Furkan Bozbey tepkiler üzerine hamle yapmakta gecikmedi.

Furkan Bozbey, Instagram hesabından BURKENT’in yeni yönetim kurulunu ve Mustafa Bozbey’in fotoğraflarını paylaştı. Fotoğrafta kendisi de yer alan Bozbey, “BURKENT yönetimi Bursa’mıza hayırlı olsun” notunu düştü. Bozbey ayrıca biyografi kısmına “BURKENT Yönetim Kurulu Başkanı” unvanını da ekledi.

Ancak Belediye Başkanı Bozbey’in yeğeninin, Bursa’daki kentsel dönüşüm, imar ve inşaat işlerinden sorumlu belediye iştiraki anonim şirket olan BURKENT’in (Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji) yönetim kurulu başkanlığına atanması tepki doğurdu.

“GÜVENECEĞİM KİMSE YOK”
Bozbey’in yeğenini iştirak şirketine başkan olarak ataması bugün ortaya çıkmıştı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz’a konuşan Bozbey, atamayı ‘güveneceği kimsenin olmaması nedeniyle yaptığını’ savundu.


SZC yayınında konuşan Saymaz’ın aktardığına göre Bozbey, şunları dedi: “Belediye uzun süredir AK Parti tarafından yönetiliyor bu yüzden güvenilir insanlara ihtiyacım var. Zaten çok büyük bir para almıyor. 20 bin lira civarı. Ancak çalışırken güvenilir insanlara ihtiyacım var.”

Sözcü yazarı, yeğen Bozbey’in özel becerisi olmadığını da şöyle belirtti: “Özel bir becerisi mi var diye sordum, o da yokmuş.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com