Cumhurbaşkanı’nın konvoyuna hakaretten bir çocuk gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı'na hakarete konvoya hakaret eklendi ve 16 yaşında bir kız çocuğu gözaltına alındı. Çocuğun Cumhurbaşkanlığı korumasının talimatıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

KRONOS 13 Mayıs 2024 GÜNDEM

Cözaltına alınan ve hakkında dava açılan çocukların sayısı her geçen gün artıyor. Bunun son örneğine ise 12 Mayıs Pazar günü İstanbul Sarıyer’de imza atıldı.

16 yaşındaki bir kız çocuğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyu geçtiği sırada küfür ettiği iddiasıyla bir Cumhurbaşkanlığı korumasının talimatıyla gözaltına alındı.

İsmail Arı’nın BirGün’de yayımlanan haberine göre bir gün gözaltında tutulan çocuk ifadesinde, “Bundan 6 ay önce bir kaza atlatmıştım. Olay günü de yaya geçidinde beklerken hızla gelen araca korkup tepki gösterdim. Orada Cumhurbaşkanı da dahil herhangi bir devlet görevlisinin olacağını bilmiyordum. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı dahil herhangi bir devlet görevlisine hakaret etmem söz konusu değildir. Ben lise öğrencisiyim ve şimdiye kadar bir suça karışmadım. Daha önce yaşadığım travma nedeniyle tepkim yanlış anlaşıldı ve küfür etmedim. Sadece korkup tepki verdim. Hızla geçen aracın arkasından konvoy gelince ve orada bulunan bir yetkili müdahale edince konvoyun Cumhurbaşkanı konvoyu olduğunu anladım. Suç işleme kastıyla hareket etmedim” diye konuştu.

ADLİ KONTROL KARARIYLA SERBEST

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimi ise 16 yaşındaki çocuğu haftada bir gün imza atması ve yurtdışına çıkış yasağı şartıyla, adli kontrol kararı verip serbest bıraktı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı’na hakareti de içeren TCK’nin 299-301 maddeleri uyarında geçen yılda 972 çocuk hakkında soruşturma açıldı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com