‘Darbe girişimi’ ile suçlanan üç polis müdürü için Saray’da kritik buluşma

Ankara Emniyeti'nde yaşanan depremle ilgili Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda hareketli bir gece yaşandı. Erdoğan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile üç polis müdürünü konuştu.

KRONOS 15 Mayıs 2024 GÜNDEM

Ankara Emniyeti’nde başta Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik olmak üzere üç üst düzey polis müdürü hakkında Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında “darbe girişimi” iddiasıyla başlatılan inceleme depreme neden oldu. Kaplan’ın yakın adamlarından Serdar Sertçelik’in firar ettikten sonra kendisinin zorla gizli tanık yapıldığını ve Bekir Bozdağ gibi bazı AKP’li isimleri ifadesine eklemek istedikleri iddiası, AKP ve MHP cephesinde “darbe girişimi” olarak yorumlandı.

Üç üst düzey polis müdürünün evine “TC hükümetine isyan” iddiasıyla yapılan baskından sonra bu kişilerin gözaltına alındığı iddia ediliyor. Ankara Emniyeti’nde yaşanan bu deprem, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda hareketli saatlere neden oldu.

İBRAHİM KALIN VE YILMAZ TUNÇ SARAY’DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gece yarısı MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Tunç ile Saray’da bir araya geldi. Görüşmede, Ayhan Bora Kaplan soruşturması ile gözaltına alınan 3 polis müdürünün konuşulduğu iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gece saatlerinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ı Saray’a çağırdı.

Görüşmeye dair henüz resmi kaynaklardan bir açıklama gelmedi.


 

Toplantıya dair bilgileri gazeteci Ziya Osman Açıkel, sosyal medya hesabından duyurdu.

Açıkel, paylaşımında “SON DAKİKA HABERİMDİR… Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u külliyeye davet etti. Özel kalemler telefonla arandı. Gece uzun. Ankara’da bir şeyler oluyor!” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com