Deprem uyarılarıyla bilinen Moriwaki’ye Naci Görür’den tepki: Adam inşaatçı…

Prof. Dr. Naci Görür, Moriwaki'nin deprem konusunda yetkin olmadığını belirterek tepki gösterdi. "Adam inşaatçı, inşaatla ilgili konuşsa konuşsun yani, ama depremle ilgili konuşuyor" dedi.

KRONOS 15 Mayıs 2024 GÜNDEM

6 Şubat 2023’te Maraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından birçok isim yaptıkları deprem uyarılarıyla gündem oldu. O isimlerden biri de Japon yüksek inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki.

Türkiye’de medya eliyle ‘Japon deprem uzmanı’ ilan edilen Moriwaki, çeşitli illerde düzenlenen panel ve seminerlere katılarak, bir ‘deprem uzmanı’ olarak açıklamalarda bulunuyor, fay hareketlerini değerlendiriyor, ‘Şurada şu büyüklükte deprem olabilir. Şu il ya da şu ilçelere dikkat’ minvalinde ‘uzman’ görüşü beyan ediyor.

“JAPON OLDUĞU İÇİN DEPREMİ BİLİR ZANNEDİYORLAR”
Daha önce yaptığı açıklamalarda İstanbul’da da büyük bir deprem beklediğini söyleyen Moriwaki, Prof. Dr. Naci Görür’ün tepkisini çekti. 12Punto isimli YouTube kanalının yayınına katılan Prof. Dr. Görür, programda isim vermeden Moriwaki’yi eleştirdi. “Şimdi bizim burada bir Japon var, arada sırada çıkıyor.” diyen Görür, yüksek inşaat mühendisi Moriwaki için, “Bana göre onu depremle ilgili çıkartmamaları lazım. Depremi bilmiyor adam. Japon olduğu için depremi bilir zannediyorlar” ifadesini kullandı.

“ADAM İNŞAATÇI”
Moriwaki’nin yerbilimci olmadığına dikkat çeken Naci Görür, “Adam inşaatçı, inşaatla ilgili konuşsa konuşsun yani, ama depremle ilgili konuşuyor” diye konuştu.

“HANGİ EVİN TOPRAK ALTINDA KALACAĞINI BİLİYORUM”
İstanbul Sarıyer’den örnekler veren Görür, “Hangi yolun uçacağını, nereye uçacağını, hangi evleri toprak altında bırakacağını biliyorum.” dedi, “Bunları düzeltmek mümkün, depremi mi beklemek zorundayız?” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com