‘Dezenformasyon’dan hüküm giyen ilk gazetecinin cezası bozuldu

Yargıtay 8. Ceza Dairesi, gazeteci Sinan Aygül’e "cinsel taciz" iddiasını haber yaptığı için “Dezenformasyon Yasası” kapsamında verilen cezayı bozdu.

KRONOS 10 Mayıs 2024 GÜNDEM

Yargıtay, ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçlamasıyla yargılanıp hapis cezasına çarptırılan ilk gazeteci Sinan Aygül hakkında verilen 10 aylık hapis cezasını bozdu.

Gazetecinin savunmasını da üstlenen Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin (MLSA) aktardığına göre Aygül’ün ceza almasına gerekçe gösterilen suçun yasal unsurlarının oluşmadığına hükmedildi. Beraat kararı veren Yargıtay 8’inci Ceza Dairesi ilk kez ‘dezenformasyon yasası’yla verilen bir cezayı bozmuş oldu.

 

NE OLMUŞTU?
AKP ve MHP’nin hazırladığı ‘dezenformasyonla mücadele yasası’ adı verilen, gazetecilik meslek örgütlerinin ‘sansür yasası’ olarak adlandırdığı kanun teklifi 14 Ekim 2022’de Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmişti.


Çocuk istismarı haberi nedeniyle ‘dezenformasyon yasası‘ kapsamında ilk defa cezalandırılan gazeteci Aygül’ün istinaf başvurusu reddedilmiş ve Aygül karara itiraz ettiği için dosya Yargıtay’a taşınmıştı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com