Dünyada en fazla kamu ihalesi alan Limak: Kanal İstanbul’la ilgileniyoruz

Dünya Bankası’nın en fazla kamu ihalesi alan şirketleri listesinde ilk sırada yer alan Limak Holding’in patronu Nihat Özdemir, Kanal İstanbul projesiyle de ilgilendiklerini açıkladı. Limak, 49 milyar dolarla dünyada en fazla kamu ihalesi alan şirketi konumunda.

KRONOS 14 Şubat 2021 EKONOMİ

Türkiye'de en fazla ihale alan beş firmaya 'beşli çete' benzetmesi yapılıyor.

Dünya Bankası’nın 137 ülkede 6 bin 400 ihaleyi incelerek oluşturduğu 2002-2020 raporuna göre dünyada en fazla kamu ihalesi alan şirketler listesinin ilk sırasında Limak Holding yer alıyor. Rapora göre en fazla ihale alan 10 şirketin beşi Türkiye’den.

49 milyar dolarlık dev kamu ihalesi geliriyle Limak Holding, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “çılgın projesi” Kanal İstanbul’la da ilgileniyor. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “İhale şartnamesini bekliyoruz. Şartlar uygun olursa ortak bulup, ihaleye gireriz” açıklamasında bulundu.

PANDEMİDE 2 MİLYAR DOLARA YAKIN İŞ ALMIŞ

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör’e konuşan Limak Holding’in patronu Nihat Özdemir, pandemiden sonra yurtdışından 2 milyar dolara yakın iş aldıklarını belirtti.
Özdemir, “Türk işadamları için pandemi bir fırsat olacak. 2022’de hızlı toparlanma, 2023’te ise eski günlerin geleceğini düşünüyorum” dedi.


 

“ŞARTLAR UYGUN OLURSA ORTAK BULUP, İHALEYE GİRERİZ”

Kanal İstanbul projesiyle ilgilendiklerini söyleyen Özdemir, “Çin’den Avrupa’ya kadar pek çok ülkeden yatırımcı firmalar var. Bize ‘beraber teklif sunalım’ diyorlar. İhale şartnamesini bekliyoruz. Şartlar uygun olursa ortak bulup, ihaleye gireriz” ifadelerini kullandı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com