Dünyayı Kurtaran Adam festivalde

KRONOS 14 Eylül 2018 KÜLTÜR

Dünyada Star Wars Turco olarak bilinen Cüneyt Arkın’ın kült filmi Dünyayı Kurtaran Adam bugünden itibaren İngiltere’de Scalarama festivali kapsamında gösterime giriyor.

The Guardian’dan Medyascope.tv‘nin aktardığına göre, 1982 yılında bir Türk yapımcı bilim-kurgu filmi çekerken finansal sıkıntılar karşısında film için bir çözüm yolu buldu: Star Wars filminden bazı sahneleri almak.

Filmin yönetmeni Çetin İnanç 300.000 dolarla işe koyulmuştu. Kendi yaptırdığı uzay gemisi maketleri ve dekoru bir fırtınada yok olmuştu. İnanç bu durumu aşmak için Star Wars filminden bazı sahneleri aldı. Filmdeki bir çok müzik de Battlestar Galactica, Flash Gordon ve Indiana Jones filmlerinden alınmış durumda. Ancak yapımcı ve sinema tarihçisi Ed Glaser yine de filmin garip bir şekilde eğlenceli olduğunu ve izleyenleri içine çektiğinin altını çiziyor.

Haberde filmin biri hariç tüm kopyaları yok olmuş durumda olduğu bilgisi de veriliyor. Ed Glaser eldeki tek kopyayı bulduğunu ve üzerinde iyileştirme çalışması yaptığını söyledi. Bunun Scalarama festivalinde gösterileceğini de ekledi. Scalarama festivali İngiltere’de farklı şehirlerde 30 gün boyunca devam eden bir film festivali.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com