Erden Timur istifa etti: Galatasaray’ın asıl problemi…

Galatasaray'da Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur istifa ettiğini açıkladı: "Galatasaray'ın asıl problemi, Galatasaray'ın içindeki kötü siyaset!"

KRONOS 04 Haziran 2024 SPOR

Galatasaray’da Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, düzenlediği basın toplantısında Galatasaray’dan ayrıldığını açıkladı.

Erden Timur’un açıklamaları şöyle:

“Bugüne nasıl gelindi, müsaade ederseniz onu anlatayım. Şampiyonluktan 1-1,5 ay önce başkanımıza bu konuyu ilettim. Başkanımız, yönetimde olmama dair talebini iletince söyledim. Tabii şampiyonluk yarışı olduğu için bunu bu şekilde açıklayabilmek mümkün değildi. Şampiyonluk yarışındayken Florya’nın etkilenmemesi gerekiyordu. Sportif A.Ş.’deki görevim devam ediyor demek durumundaydım. Şampiyonluktan sonra da kutlamaya limon sıkmak istemedim.

Cuma günü yazılı olarak açıklayacaktım ama bilinçli bir sosyal medya kampanyası başlatıldı. Ondan sonra da basın toplantısı yapma kararı aldım. Şampiyonluktan 2 gün sonra da açıklayabilirdim.

Sosyal medya kampanyasını şöyle öğrendim. Gece hiç tanımadığım bir insandan mesaj aldım. “Hep bu insanların içindeyim, seninle ilgili hiç olumlu bir şey duymadım. Sen hep bize şeytan gibi anlatıldın” dedi. Ben de bunları açıklamak adına basın toplantısı düzenledim.

‘İFTİRALARA DAYANMAMIN TEK SEBEBİ GALATASARAY’

Belli bir yaştan sonra insanın bu duyguyu rasyonalize etmesi gerekiyor. Rasyonalize etmek için de değer diye bir şey bulunuyor. Rasyonalize edebildiğim tek şey Galatasaray değerleri. Taraftar olarak Galatasaray’a bağlıyım.

Normalde bu kadar iftiraya, samimiyetsizliğe… Çok şey sayabilirim. Bunları değerler dahilinde anlatabilirim. Galatasaray edebinin dışında anlatamam. Haksızlığa çok çabuk tepki koyan, insani bir yanlış olan yerde durmayan, 10 yaşımdan beri arkadaşlarım dışında doğru düzgün çevrem yoktur. 1-2 ay sabredebileceğim bir yerde, 13-14 aydır devam eden yoğun, planlı, kasıtlı, her noktada yüzlerce kişi tarafından yapılan binlerce kişiye ulaşan, kasıtlı organize iftiralara dayanmamın tek sebebi Galatasaray. Başka tutunacak dalım kalsa bu kararı almazdım.

Söylenen şeyler çok ağır. Ne arsızlığımız ne hırsızlığımız ne komisyonculuğumuz ne namussuzluğumuz… Söylenecek hiçbir şey kalmadı. Taraftar benim bırakmamı istemiyor evet, ben de bırakmayı hiç istemiyorum. Ama tutunacak hiçbir dalım kalmadı. Ama ben bu işten nemalanan, o iğrenç insansam kalmam lazım. Ne güzel herkes kalmamı istiyor, oh suyun başındayım. Niye gideyim.

‘GALATASARAY’IN ASIL PROBLEMİ…’

İnsanın ömrü bir kere… Ben her şeyimi vermeye hazırdım, hazırım ve her zaman da hazır olacağım. Bunu iki senedir gösterdiğimi düşünüyorum. Galatasaray’ın asıl problemi, Galatasaray’ın içindeki bu kötü siyaset! Sürdürülebilirliğin olmamasının sebebi, sürekli iyi giderken böyle olmasının sebebi bu siyaset. Bu siyaset Galatasaray’a 10-20 şampiyonluk, Avrupa kupası alınamamasına sebebiyet veriyor. Kötülüğün ürediği yerde hiçbir şey olmaz. Bu kişiler Galatasaray’ı düşünmüyorlar. Kıskançlık, ileride potansiyel başkan olabilir fikirleri. Bir ayağımızın tökezlemesi bekleniyor.

1 sene boyunca yapabildiğim tek şey susmak, çıtını çıkarmayacaksın oturmayacaksın. Çünkü konuşursan kavga edeceksin. Kavga edersen de ne şampiyon olunur ne bir şey gelir. Bu kişiler Galatasaray’ı düşünen insanlar olmuyor. Temel duygular kıskançlık, ileride başkan olabilir şimdiden ayağını kaydıralım… Bu tip bencil hislerle yaklaşıyorlar. ‘Gel, Galatasaray’ın değerleri için savaşalım’ yok öyle bir şey. Taraftara söylüyorum, böyle konularda romantik olmayalım. Düşünün ki onca emek vermişiz, bir ayağımızın tökezlenmesi bekleniyor. Bir gün değil, aylardır yapılıyor, kimse yazamıyor. Çünkü yazarlarsa linçlenir. Kamuoyu baskısı. Taraftarın sevgisi olmasa şimdiye kadar lime lime edilirdim. Siz gazetecilere bin tane konu gelmiştir, iftira… Gelmemiş insan yoktur. Bu nasıl bir düzen arkadaş ya?”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com