Erdoğan: AK Parti’ye güç katacak şahsiyetlere ihtiyacımız var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarının muhasebesini yapmayı sürdürdüklerini belirten Erdoğan, "AK Parti'den güç devşirecek değil, güç katacak şahsiyetlere ihtiyacımız var" dedi.

KRONOS 14 Mayıs 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. 31 Mart yerel seçim sonuçlarına yeniden değinen Erdoğan, kongre sürecini başlatacaklarını hatırlatarak, “AK Parti’den güç devşirecek değil, güç katacak şahsiyetlere ihtiyacımız var” dedi.

“31 Mart seçim sonuçlarına dair parti içinde iç muhasebesini yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, “Geleneksel istişare kampımızı yapacağız. Hata değil, yanlışta ısrar kaybettirir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

31 Mart seçim çalışmalarını devam ettirirken, teşkilatlarımızla irtibatımızı en üst seviyede tuttuk. Bölücü örgüt uzantılarının seçmeni etki altına almaya çalışmaları dışında bir sorun yaşanmadı. Demokrasi asla ve asla sıfır toplamlı bir oyun değildir. Demokrasinin kazandığı yerde kaybeden olmaz. Sivil siyaseti güçlendiren her sonuç Türk siyaseti açısından eşsiz bir başarıdır.

Neredeyse her 10 yılda bir demokrasimiz vesayet odaklarının saldırısına uğradı. En son 15 Temmuz’da darbe girimini püskürttük. Vesayet odaklarının asla pes etmediğini hepiniz çok iyi biliyorsunuz. 14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalırken, 31 Mart’ta milli irade farklı şekilde tecelli etmiştir. Sandık sonuçlarından dolayı milleti suçlama, kabahati millete atma gibi yollara tevessül etmedik.

31 Mart’ta milletimizin takdiriyle Türkiye haritası daha farklı renge boyandı. 14 Mayıs seçimlerinde birilerinin yaptığı gibi sahnelenen ‘öndeyiz’ müsamerelerine başvurmadık. Parti olarak hedeflerimizin uzağında kalsak da 31 Mart sonuçlarını müspet karşıladık.

“YUMUŞAMA İKLİMİNDE TOPLUMDA SİYASET KURUMUNA GÜVENİN ARTMASININ PAYI VAR”

Sandığın itibarına itibar katan her neticeyi partimizin oyları ne olursa olsun Türkiye’nin 75 yıllık demokrasi mücadelesinde aşılmış bir eşik olarak görüyoruz. Cumhur İttifakı’nın olgun duruşu 31 Mart sonrasında siyasetin genel havasını değiştirmiştir. Siyasi atmosferde oluşan yumuşa ikliminde siyasetçilerin mesajları kadar toplumda siyaset kurumuna yönelik güvenin artmasının da önemli payı vardır. Bu iklimin geçici bir bahar esintisi değil, Türk siyasetinin hakim karakteri haline gelmesini ümit ediyoruz.

Muhalefetteki muhataplarımızın da dirayetli davrandığını görüyor, bundan da memnuniyet duyuyoruz. Sandığa giderek oyunu kullanan her vatandaşa teşekkür ediyorum

31 Mart seçim sonuçlarını göz ardı etmiyoruz. Sonuçlara dair kapsamlı iç muhasebemizi partimizin yetkili organlarında yaptık, yapıyoruz ve yapacağız.

“AK PARTİ’DEN GÜÇ DEVŞİRECEK DEĞİL, GÜÇ KATACAK ŞAHSİYETLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Geleneksel istişare kampımızı yapacağız. Hata değil, yanlışta ısrar kaybettirir.

Siyasetçisiyle kaprisli bürokratıyla kimse partimize gönül veren fedakarlıklarını şahsi hevesleri için zayi edemez. İştişare ve yenilenme sürecimizin sonunda AK Parti olarak yolumuza çok daha güçlü bir şekilde devam etmekte kararlıyız. Başlatmayı kararlaştırdığımız kongre sürecini en önemli vesilesi olarak görüyoruz.

Siyasette rotamızı bugüne kadar hep milletimiz çizdi. İstişarelerimizi milletimizle yaptık. Derdimizi milletimize anlattık. Sorunlarımıza milletimizle birlikte çözüm aradık. Başarılarımızın sevincini yine milletimizle paylaştık. İhtiyaç duyduğumuzda her zaman milletimizi yanımızda bulduk. Millet bize bakınca kendini gördü, kendi meselelerini gördü aynı zamanda sıkıntılarına çözüm üretecek güçlü irade gördü. Attığımız adımları bugüne kadar dedikodulara göre belirlemedik. Temel bir kriterimiz vardır; o da Hakka ve halka hizmet etmektir.

Yeni isimlerle, yeni değerlerle, yeni hizmet erleriyle kadrolarımızı tahkim ederken partimizin emektarlarına vefasızlık göstermeyeceğiz. AK Parti’den güç devşirecek değil, AK Parti’ye güç katacak, heyecan katacak şahsiyetlere ihtiyacımız var. Siyaseti kariyer basamağı olarak görenlerle geçmiş tecrübelerimizin ışığında da çok çok iyi biliyoruz.

Kongrelerimizi birer yeniden diriliş yeniden şahlanış vesilesi haline dönüştürmek arzusundayız.

“Kimse partimize gönül verenlerin fedakarlığını, şahsi heves için zayi edemez”

Siyasetçisiyle, kaprisli bürokratıyla, lobisiyle, çıkar gruplarıyla kimse partimize gönül verenlerin fedakarlığını, şahsi heves ve hesabı için zayi edemez. Bu ağır vebali biz şahsen taşıyamayız.

Kırarak değil, tam tersine toparlayarak ilerleyeceğiz. Partimizi daha da büyütmenin gayretinde olacağız. Yeni isimlerle, yeni değerlerle kadrolarımızı tahkim edeceğiz”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com