Erdoğan’dan talep etmişti: Özgür Özel’den 28 Şubat aflarına ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Şubat paşaları için af yetkisini kullandığı kararı değerlendiren Özgür Özel, "gecikmiş ama doğru bir adım" dedi.

KRONOS 17 Mayıs 2024 GÜNDEM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28 Şubat davasından ceza alan Çevik Bir, Çetin Doğan, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Yıldırım Türker’in de aralarında olduğu generallerin kalan cezalarını affetmesini değerlendirdi. Özel, karara ilişkin “gecikmiş ama doğru bir adım” dedi.

28 Şubat davasından hükümlü olan generallerin tahliyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 2 Mayıs’taki görüşmesinden beri gündemdeydi. Erdoğan’ın “siyasette yumuşama” diye ifade ettiği görüşmede, Özel 28 Şubat hükümlüsü generalleri ve Gezi sanıklarını gündeme getirmişti. Kulislere göre, Özel konuyu açtığında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Ben zaten o konuda talimat vermiştim, değerlendiririz” dediği iddia edilmişti.

Gezi sanığı Osman Kavala’nın yeniden yargılanma talebi kabul edilmezken, 28 şubat hükümlüsü generallere gece yarısı af kararı geldi.

Özel, kararın ardından yaptığı ilk açıklamada, “İleri derecede hastalıkları bulunan hükümlü generaller Çetin Doğan, Çevik Bir, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Erol Özkasnak’ın cezalarının kaldırılma kararları gecikmiş ama doğru bir adımdır. Ailelerinin gözü aydın” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com