Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan: Amaç Ali Yerlikaya’yı görevden almak ya da gözdağı vermek

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Ankara Emniyeti'ni sarsan iddialarla ilgili konuştu: "Amaç ya Ankara Emniyet Müdürü ve bakanı görevden almak ya da gözdağı vererek belirli sınırlar içinde kalmalarını sağlamaktır. Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı’na gelişiyle, mücadelenin boyutu yükseltildi."

KRONOS 20 Mayıs 2024 GÜNDEM

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık Serdar Sertçelik’in iddialarından sonra Ankara Emniyeti’nde polis müdürlerini görevden aldıran “darbe girişimi” suçlamasına yönelik konuştu. Firari gizli tanık Serdar Sertçelik’in iddialarının tutarsız olduğunu belirten Sadettin Tantan, “Amaç İçişleri Bakanı’nı görevden aldırmak ya da gözdağı vererek belirli sınırlar içinde kalmalarını sağlamak” dedi.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Sadettin Tantan, “Görevlilerin hatası olsa da bilinçsizce iddia edildiği gibi bu olayda hükümete komplo ve kanunsuz dinlemeler yapıldığı, baskılarla kişilerin operasyonlara monte edilmeye çalışıldığı iddiaları tutarsızdır” ifadelerini kullandı.

Günümüzde kişilerin kanunsuz bir şekilde izlenmesinin imkanının kalmadığını belirten Tantan, “Hiçbir kurum ve görevli buna cesaret edemez. Zaten Telekom ve diğer kurumların desteği olmaksızın hiçbir kurumun bunu yapabilmesi mümkün değildir. İddialarla da kişiler dosyaya eklenemez. Eklense de inandırıcı olmaz. Çünkü kişiler iddia edildiği yerde olmadığını her zaman tanık ve HTS kayıtlarıyla ispat edebilirler” diye konuştu.

‘YERLİKAYA’NIN BAKANLIĞA GELİŞİYLE MÜCADELENİN BOYUTU YÜKSELTİLDİ’

Tantan şunları söyledi:

“Esas şaşırtıcı olan firari bir örgüt mensubunun söylediklerini, yıpratmaya yönelik bu kadar tutarsız iddiaları aklı başında sanılan kurum ve kişilerin ciddiymiş gibi tekrarlamasıdır. Bu örgütün yatay örgütlenmesinin başarısıdır. Nihai hedef operasyonların boyutunun fazla yükseltmemesi için İçişleri Bakanı’dır. Amaç ya Ankara Emniyet Müdürü ve bakanı görevden almak ya da gözdağı vererek belirli sınırlar içinde kalmalarını sağlamaktır.


 

Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanlığı’na gelişiyle, mücadelenin boyutu yükseltildi. Dokunulamayan alanlara da operasyon yapılmaya başlandı. Başta bazı siyasi kesim olmak üzere bu durum pek çok çevreyi tedirgin etti. Bu nedenle Ankara’daki operasyonu yargı ve emniyetteki görevlilerin hatası nedeniyle fırsat bilmişler ve yatay yapı harekete geçmiştir. Görevlilerin hatası elbette soruşturulmalı, delillendirilirse cezalarını da çekmeleri lazım. Ama durum daha netleşmeden saldırıların başlaması görünüşte Ankara Emniyet Müdürü’ne ve operasyon görevlilerine yöneltilse de esas amaç Ali Yerlikaya’yı siyaseten tasfiye etmek.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com