Ekonomik kriz sebebiyle işleri azalan esnaf, kredisini ödeyemediği için batıyor. Bankalar, icra yoluyla esnafın mallarına el koyuyor. 2021’nin ocak ayında bankalar tarafından haczedilen 5 bin 39 fabrika, dükkan ve mağaza internetten satılıyor.
Covid 19 salgınıyla derinleşen ekonomik kriz sebebiyle işleri azalan esnaf, kredisini ödeyemiyor. Bankalar, icra yoluyla esnafın mallarına el koyuyor. 2021’nin ocak ayında bankalar tarafından haczedilen 5 bin 39 fabrika, dükkan ve mağaza internetten satılıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir:
9 BİN 376 GAYRİMENKUL SATILIK
Türkiye’de Koronavirüs en çok esnafı vurdu. Çektikleri krediyi ödeyemeyen dükkan sahipleri bankalarla icralık oldu. Bu yılın başında 27 bankanın internet sitelerinde satışa sundukları gayrimenkul sayısı 9 bin 376’ya çıktı.
EL KONULAN TİCARİ GAYRİMENKUL İLK DEFA KONUTU GEÇTİ
Satışa sunulan gayrimenkullerin 4 bin 336 adedini konutlar oluştururken, 5 bin 39’unu dükkan ve mağaza oluşturuyor. 2020’nin temmuz ayında bankaların alacaklarına karşılık el koydukları gayrimenkullerin yüzde 25’i ticari idi. Salgın döneminde bu oran yüzde 53,7’ye yükseldi. Böylece bankaların alacaklarına karşılık haczettiği ticari gayrimenkullerin sayısı ilk defa konutu geçti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir:
FABRİKALAR, DÜĞÜN SALONLARI…
İcra yoluyla bankalara geçen mallar arasında fabrikadan düğün salonuna kadar birçok gayrimenkul bulunuyor. İşte bankaların internet sitelerinden satışa sundukları örnekler:
Kütahya’da bir iplik fabrikasına ait bina 22 milyon 300 bin liralık bedelle satışa sunuldu.
Çorum’da fabrika binası 14 milyon liraya satılıyor.
Kastamonu’da ise 16 bin 444 metrekare alanı bulunan tuğla fabrikası binası 7 milyon 530 bin TL’lik bir bedelle satışa çıkarıldı.
Antalya Kepez’de düğün salonunu 2 milyon 635 bin TL fiyatla satışa sunuldu.
İstanbul Büyükçekmece dükkanların yer aldığı 7 katlı bina 50 milyon lira bedelle satılıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir:
İCRALAR DAHA DA ARTACAK
Kredi geri ödemelerinin 2021 haziran ayına kadar ertelenmesi sebebiyle duran icraların bu yılın sonunda daha da artacağı tahmin ediliyor. Koronavirüs salgınını özellikle turizm sektörünü vurduğu dikkate alındığında, kredi borcunu ödeyemeyen bir çok otelin bankalara geçeceğini kaydediliyor.