Fahrettin Altun: ‘FETÖ bizim için olduğu kadar ABD için de tehdittir’

Saray'ın İletişim Başkanı Altun, ABD makamlarını Gülen cemaatinin bu ülkedeki varlığına karşı uyardı: FETÖ'nün ABD'deki varlığı ve faaliyetleri bizim için olduğu kadar, Amerikan toplumu için de bir tehdittir. Tröristlerin teslim edilmemesi müttefiklik anlayışı ile örtüşmemektedir

KRONOS 18 Mayıs 2024 GÜNDEM

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca New York’taki Türk Günü Yürüyüşü etkinlikleri kapsamında “Kültürel Bağları Güçlendirmek Türk Amerikan İlişkilerinde Yeni Bir Vizyon” paneli düzenlendi.

Panelin katılımcılarına hitap eden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yıllardır ABD’nin kontrolünde olduğunu öne sürdüğü Gülen cemaatinin ABD için bir tehdit olduğunu iddia etti.

Altun “FETÖ’nün ABD’deki varlığı ve faaliyetleri bizim için olduğu kadar, Amerikan toplumu için de bir tehdittir. Türkiye’nin mücadele ettiği terör örgütlerinin desteklenmesi, teröristlerin teslim edilmemesi stratejik ortaklık ve müttefiklik anlayışı ile örtüşmemektedir.” dedi.

Türkiye’nin, milli güvenliğini tahkim ederken bölgesel ve küresel istikrarı da hedefleyen çok boyutlu mücadelesinin müttefikleri nezdinde hak ettiği teveccühü görmesinin müttefiklik ruhunun gereği olduğuna savunan Altun, şunları söyledi:


 

“Bu bağlamda FETÖ’nün ABD’deki varlığı ve faaliyetleri bizim için olduğu kadar, Amerikan toplumu için de bir tehdittir. Türkiye’nin mücadele ettiği terör örgütlerinin desteklenmesi, teröristlerin teslim edilmemesi stratejik ortaklık ve müttefiklik anlayışı ile örtüşmemektedir.

Teröristlerin teslimi, terör örgütlerine desteğin kesilmesi, Türkiye’nin müttefiklerinden en doğal beklentisidir. İkili ilişkilerimizi olumsuz etkileyen sorun alanlarının ve görüş ayrılıklarının yapıcı, gerçekçi ve kararlı bir yaklaşımla etkin bir şekilde yönetilmesi, hem Türkiye’nin hem de ABD’nin faydasına olacaktır. Türkiye ve ABD’nin aynı zamanda NATO müttefiki olduğunu da hatırlatmak istiyorum. NATO müttefiki iki ülkenin ilişkilerindeki çok boyutlu ve derinlikli iş birliğinin ülkelerimizin güvenlik, istikrar ve barışı için elzem olduğunu tekrar vurgulamak istiyorum.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com