Fehmi Koru: Özgür Özel solak boksör gibi, iktidarın alışık olmadığı türden bir rakip

Gazeteci-yazar Fehmi Koru: "Özel'in teklifi ilginç... Bu yolla, CHP, yavaş yavaş kendisini iktidara hazırlıyor ve bunu karşı tarafa da benimsetmeye çalışıyor gibi. Özgür Özel iktidarın alışık olmadığı türden bir rakip. Solak boksör gibi…"

KRONOS 09 Mayıs 2024 GÜNDEM

Gazeteci-yazar Fehmi Koru, CHP lideri Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı özel görüşmede ona sunduğu teklife dikkat çekti ve “Teklifi de ilginç: Çeşitli toplantılar ve temaslar için yurtdışına gitmesi gerektiğinde, devletin ilgili birimlerinin kendisini bilgilendirmeleri… Bu yolla, CHP, yavaş yavaş kendisini iktidara hazırlıyor ve bunu karşı tarafa da benimsetmeye çalışıyor gibi” yorumunu yaptı.

Koru, Özgür Özel için “İktidarın alışık olmadığı türden bir rakip. Solak boksör gibi…” ifadesini kullandı.

Fehmi Koru’nun yazısından ilgili bölüm şöyle:

“CHP’nin yeni kadrosu, Özgür Özel’in tercih ettiği ‘normalleşme’ kavramı ile ‘yumuşamayı’ siyasi hayata dahil edince, iktidar farklı bir ‘oyun teorisi’ ile karşı karşıya kaldı.

Kendilerinin iktidarlarının ilk on yılında uygulayıp başarısını gördükleri siyasi taktiğin karşı tarafça benimsenmesi, şimdilerde AK Parti’yi şaşırtıyor.

‘ERDOĞAN’A YAPTIĞI TEKLİF İLGİNÇ’

Özgür Özel, dün, görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dosyalar verdiğini ve bir de teklifte bulunduğunu açıkladı.

Teklifi de ilginç: Çeşitli toplantılar ve temaslar için yurtdışına gitmesi gerektiğinde, devletin ilgili birimlerinin kendisini bilgilendirmeleri…

Bu yolla, CHP, yavaş yavaş kendisini iktidara hazırlıyor ve bunu karşı tarafa da benimsetmeye çalışıyor gibi…

‘BAŞARIR’IN CEVABINI DAHA GENİŞ BİÇİMDE ANLAMAK LAZIM’

CHP’nin grup başkanvekili Ali Mahir Başarır, bir TV programında, geçen hafta, “Ben Erdoğan olsam Özgür Özel’le yarışmak istemem” cümlesini sarf etti.

Kendisine yöneltilen soru, dört yıl sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın karşısına muhalefetin çıkaracağı adayın kim olacağıyla ilgiliydi.

Ancak ben Başarır’ın cevabını daha geniş biçimde anlama yanlısıyım.

Özgür Özel iktidarın alışık olmadığı türden bir rakip.

Solak boksör gibi…


 

Solak boksörün de rakibini yenebilmesi için, ayağını sağlam basması, kollarını ve yumruğunu iyi kullanabilmesi nasıl şartsa, CHP de -bunu Özgür Özel olarak da anlayabilirsiniz- siyasette adımlarını maharetle atabilmeli.

Atabilir mi?

Ben de merakla izleyerek öğreneceğim bu sorunun cevabını…”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com