Fransa: İngiltere ile aramızdaki farklılıklar giderek büyüyor

Fransa Dışişleri Bakanı parlamento oturumunda, İngiltere ile ülkesi arasındaki farklılıkların büyüdüğünü ve iki müttefik arasındaki ilişkileri iyileştirmek için öneriler getirme sorumluluğunun Londra'da bulunduğunu ifade etti.

KRONOS 06 Ekim 2021 DÜNYA

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab geçen yıl Berlin'de bir toplantı biraraya gelmişti.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian Çarşamba günü Fransız parlamentosunda yaptığı açıklamada, İngiltere ile ülkesi arasındaki farklılıkların giderek büyüdüğünü ve iki müttefik arasındaki ilişkileri iyileştirmek için öneriler getirme sorumluluğunun Londra’da bulunduğunu söyledi.

Le Drian parlamento oturumunda yaptığı konuşmada, “İngiltere’yle farklılıkların güçlü olduğu ve giderek kötüleştiği unutulmamalıdır. Londro’nın önerilerini bekliyoruz. Top onların sahasında.” dedi.

Öte yandan Fransa Dışişleri Bakanı, ayrıca, ilişkileri yumuşatmak için bu hafta Paris’i ziyaret ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile yaptıkları görüşmelere rağmen, Avustralya’nın Fransa’yla yaptığı denizaltı tedarik sözleşmesinden vazgeçerek ABD’yle yeni bir anlaşma imzalama (AUKUS) kararı sonrası Paris ve Washington arasında ortaya çıkan anlaşmazlığın ciddiyetini koruduğunu ve çözülmediğini belirtti.


 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve ABD Başkanı Joe Biden’ın Ekim ayı ortasında tekrar görüşecekleri bilgisi veren Le Drian, müzakerelerin şu üç noktaya odaklandığını kaydetti: Hint-Pasifik bölgesinde Fransız ve Avrupa angajmanının stratejik önemi, daha güçlü ve daha yetenekli bir Avrupa savunmasının önemi ve ABD’nin Afrika’nın Sahel bölgesinde Avrupa devletleri tarafından yürütülen terörle mücadele operasyonlarına desteğini nasıl güçlendirebileceği.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com