Hâkim Oktay Tabur’a: “Bu paraları FETÖ borsasından mı kazandınız?”

DEM Partili Gergerlioğlu, silah koleksiyonu ile gündeme gelen Adalet Komisyonu eski Başkanı Oktay Tabur ve İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Özkaya'nın 31,5 milyon TL değerinde iki daire aldığını ortaya çıkardı.

KRONOS 03 Haziran 2024 GÜNDEM

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, adliyedeki odasındaki silah koleksiyonu ve pahalı arabasıyla gündeme gelen Adalet Komisyonu eski başkanı Oktay Tabur ve İzmir 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Özkaya’nın İzmir’de milyonlarca değerindeki daire nasıl satın aldıklarını sordu.

“2 MİLYON ÖDEME YAPMIŞLAR. NASIL OLUR DA BÖYLE BİR SERVETE SAHİP OLURLAR?”

Tabur ve Özkaya’nın, 30 Ekim 2023 tarihinde İzmir Kahramanlar 29’uncu Noterliği’nde toplam 31,5 milyon TL değerinde iki daire için satış vaadi sözleşmesi imzaladığını söyleyen Gergerlioğlu, “Tarafıma iletilen iddiaya göre Oktay Tabur, Erkan Özkaya 30 Ekim 2023 tarihinde 31,5 milyona inşaat şirketi ile daire başı 31.5 milyon olmak üzere iki dairenin satış vaadi sözleşmesini İzmir Kahramanlar 29. noterliğinde imzalamışlar. Aynı gün şirkete 2 milyon ödeme yapmışlar. Sözleşmeye göre şirkete 24 Ocak 2024 tarihinde 29.500.000 Ödenecek yazıyormuş. Noter işlem numarası:20368.” dedi.

“Kamu görevlisi iki hakim nasıl olur da böyle bir servetin sahibi olur?” diyen Gergerlioğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç başta olmak AKP’li yetkililere seslenerek “Uyuyor musunuz? Göz mü yumuyorsunuz?” diye sordu.

Hâkimlerin aynı gün şirkete 2 milyon TL ödeme yaptıklarını ve 24 Ocak 2024’te şirkete 29,5 milyon TL daha ödeneceğini belirten Gergerlioğlu, kamuoyunun bu duruma tepkisiz kalmaması gerektiğini vurgulayarak “Yoksa bu paralar FETÖ borsasından mı kazanıldı.” ifadelerini kullandı.

Adalet Komisyonu eski başkanı Oktay Tabur, malvarlığı ile ilgili sorulara ‘borsadan kazandım’ açıklaması yapmıştı.

Bilindiği üzere İzmir’de aralarında siyasetçi, kamu görevlisi ve yargı mensubunun da olduğu bir rüşvet çarkı kurulduğu ve bu kişilerin ‘FETÖ’ suçlaması yapmama karşılığında iş insanlarından para aldıkları ortaya çıkmış ve bu rüşvet çarkı ‘FETÖ borsası’ olarak isimlendirilmişti.

 

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com