Gergerlioğlu’ndan ‘Türkan Saylan’ açıklaması: ‘Adaletten uzaklaşmışım’

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 2009 yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne yönelik Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Türkan Saylan’la ilgili geçmiş yorumlarıyla ilgili açıklama yaptı.

KRONOS 18 Temmuz 2021 GÜNDEM

Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı sonrası tahliye edilerek milletvekilliği geri verilen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, geçmişte Ergenekon soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan’la ilgili yorumları nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Eski yazıları gündeme getirilen Gergerlioğlu, insan haklarını savunmamakla eleştirilmişti.

Gergerlioğlu bu eleştirilere Twitter hesabındaki mesajlarıyla cevap verdi. O dönemki tutumunu ‘adaletten uzaklaşmak’ olarak adlandıran Gergerlioğlu, “Türkan Saylan hakkında gözaltına alındığı dönemde yorumlar yapmıştım. Adaletten uzaklaşmışım. Şimdi siyasi kutuplaşma eksenli tutumlar yerine insan hakları eksenli duruşların daha doğru olduğunu düşünüyorum. Kutuplaşma hepimizi insan hakları perspektifinden uzaklaştırıyor” ifadelerini kullandı.

Kamplaşmaları aşarak hakkın teslim edilmesi gerektiğini ifade eden Gergerlioğlu, “Başörtüsü meselesinin gerginlik oluşturduğu günlerde her 2 kutup da hatalar yaptı, siyasi davranabildi. Önemli olan o gün de şimdi de kamplaşmaları aşarak hakkı teslim edebilmemiz. Görüşlere katılmasak da hakkaniyeti elden bırakmamalıyız” dedi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com