Hamas’tan yeni açıklama: ‘İsrail soykırımda ısrarcı’

Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını genişleterek "soykırım savaşını" sürdürmekte ısrarcı olduğunu belirtti. Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in sivil halka yönelik artan saldırılarının soykırım niteliği taşıdığı vurgulanırken uluslararası topluma İsrail'e baskı yapma çağrısı yapıldı.

KRONOS 11 Mayıs 2024 DÜNYA

Hamas’tan İsrail’in karadan ve havadan saldırılarını genişletmesinin ardından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nin her yerinde sivillere yönelik saldırılarını artırarak Filistin halkına karşı “soykırım savaşı” yürütmekte ısrarcı olduğu belirtildi.

İsrail’in kadın, çocuk, yaşlı demeden sivillere karşı işlediği suçları artırmasının ardından, ABD yönetiminin bu suçlara kılıf sağladığı ifade edildi. Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumdan, İsrail’e baskı yaparak saldırılarına son vermesi ve sivillere acil koruma sağlaması talep edildi.

GÜVENLİ BÖLGELERE GİTMELERİ İSTENDİ
İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki kentlerde eş zamanlı olarak kara ve hava saldırılarını genişletmesiyle birlikte, Filistinlilerden “güvenli bölgelere” gitmeleri istendi. Refah kenti ve Gazze’nin kuzeyindeki birçok bölgede daha sivillere bu yönde çağrılar yapıldı.


İsrail Güvenlik Kabinesinin kararıyla Refah kentindeki kara saldırılarının alanının genişletilmesi onaylandı. Saldırılardan kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı Refah kentindeki durum endişe verici bir boyuta ulaştı.

İsrail ordusu, 7 Mayıs’ta Refah’ın doğusuna kara saldırısı başlatmış ve Mısır’a açılan Refah Sınır Kapısı’nın kontrolünü ele geçirmişti. Bu durum, Gazze’ye insani yardımların girişinde ana geçiş noktası olan Refah Sınır Kapısı’nın kontrolünün İsrail ordusunda olmasıyla sonuçlandı.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com