Hanefi Avcı: Atamalarda tarikatlar etkin olduğu müddetçe Emniyeti düzeltemezsiniz

Eski Emniyet müdürü Hanefi Avcı son dönemde emniyette yaşananları değerlendirdi: "Tayin ve atamalarda cemaatler, tarikatlar etkin olduğu müddetçe Türkiye’de Emniyeti düzeltemezsiniz."

KRONOS 23 Mayıs 2024 GÜNDEM

Hanefi Avcı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu bilinen mafya lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması, Türkiye’nin gündeminde. Kaplan soruşturmasında firari gizli tanık Serdar Sertçelik’in iddiaları sonrasında Ankara Emniyeti’nde görevli üst düzey polis müdürleri tutuklandı. Ankara Emniyeti’ne yönelik tartışmalar devam ederken, eski Emniyet müdürü Hanefi Avcı son dönemde yaşananları değerlendirdi.

Hanefi Avcı, “Tayin ve atamalarda cemaatler, tarikatlar etkin olduğu müddetçe Türkiye’de Emniyeti düzeltemezsiniz” dedi.

Suç örgütlerinin emniyet içinde bazı çevrelerce korunduklarına dikkat çeken Avcı, “Emniyet’te korunamadılar, belli sahada yargıda korunuyorlar, siyasette destek alıyorlar” ifadelerini kullandı.

‘SUÇ ÖRGÜTLERİ AYAKTA KALMALARI İÇİN EMNİYETLE İRTİBATLI OLMALI’

Sözcü’’den Saygı Öztürk’e konuşan Avcı, şunları söyledi.

“Doğrusu şu Emniyet’te sadece liyakatı, kıdemi esas alsalar sorunların çoğu olmaz. Genellikle tayinlerde, terfilerde, atamalarda maalesef bu hükümet geçmişten beri yaşanan bu dini gruplarla hareket etmiş, onların tavsiye ve telkinlerine uymuş, hatta zaman zaman neredeyse onlara belli bir kadro verme gibi bir anlayış var.

İktidar, atamaları yaparken liyakati, kıdemi, çalışmayı esas alsın. Bunu yapmazsanız bu grup ona karşı, o grup buna karşı, birbirinin ayağını kaydırma, atamalarda onun yerine geçme, hep ayak oyunları olur. Tayin ve atamalarda cemaatler, tarikatlar etkin olduğu müddetçe Türkiye’de Emniyeti düzeltemezsiniz.

Herkes suç örgütlerini silahlı eylemlerle, olaylarla görmeye çalışıyor. Suç örgütlerinin ayakta kalabilmesi, var olabilmesi, faaliyetini devam ettirebilmesi için mutlak surette Emniyet’le irtibatlı olması gerekiyor. Belli makamlarla ilişki geliştirip onlardan menfaat bağına dayanan bir destek görmeleri lazım. Peki Emniyet içinde bazı unsurlar neden destekleyecek?


 

Oradan maddi menfaat sağlayacak vs. Emniyet’ten destek almazsa yürütmesi çok çok zor olur. İkincisi Yargıdan destek almak mecburiyetindeler. Hakim, savcı, Yargıtay’dan her boyuttan bir ilişki geliştirmek ve destek almak mecburiyetindeler. Üçüncüsü siyasetten destek almak mecburiyetindeler mutlak surette. Bu ayaklardan destek alamaz ise işini yürütemez çünkü.

Emniyet ilk şikayette karşısına çıkacak görevlidir. Türkiye’de adı duyulmuş olan ne kadar mafya, organize suç örgütü lideri varsa o insanların isim listesini çıkarın ondan aşağı sabıkası olan yok. ‘Bir slogan attık cezaevine girip 10 yıl yatıyoruz’ deniliyor. Bu insanlar ise adam öldürüyor, yaralıyor, gasp ediyor, tehdit ediyor, birçok suç işliyor içerde kalmıyorlar. Niye? Çünkü Emniyet içinde bazı çevrelerce korunuyorlar. Emniyet’te korunamadılar, belli sahada yargıda korunuyorlar, siyasette destek alıyorlar. Bu gücü aldıklarında, görünenden daha güçlü hale gelirler.”

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com