Hapis gerekçesi: Sabit hattan babasını 416, halasının kocasını ise 9 kez aradı

Eski Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü uzmanına hapis cezasının gerekçesi: Hakim-savcı evlerinde kalmadığını söylemesine rağmen bir evin telefonun kendi üzerine kayıtlı olduğu ve bu telefondan babasıyla 416 kez, başka bir evin telefonundan da halasının kocasıyla 9 kez konuştuğu...

KRONOS 03 Nisan 2021 GÜNDEM

Adana’da Gülen cemaatinin hakim-savcı evlerinde kaldığı iddiasıyla eski Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü uzman yardımcısına verilen hapis cezasının gerekçesi açıklandı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan tutuksuz E.Ö. hakkında yazılan gerekçeli kararda, E.Ö’nün, yargılama sırasında ‘hakim-savcı sınav çalışma evi’nde kalmadım” şeklinde savunma yaptığı belirtildi.

SUÇLAMA: BABASINI 416 KEZ HALASININ KOCASINI İSE 9 KEZ ARADI

Gerekçeli kararda sanığın 2012’de adli ve idari yargı sınavı öncesi Ankara’da “hakim-savcı sınav çalışma evi”nde kalması suç olarak nitelendi ayrıca “evin sabit hat aboneliğinin de E.Ö’nün üzerine kayıtlı olması ve bu hattan babasıyla 416 kez görüşmesi de örgüt üyeliği delili sayıldı.

E.Ö’nün Ankara’da bir başka evin sabit hattından halasının kocası F.D. ile de 9 kez görüşmesinin de deliller arasında sıralandığı kararda hakkındaki Gülen cemaatine yönelik soruşturma kapsamında yargılanan ve S.Ç’nin ‘itiraf’larına olduğu iddia edilen ifadelere de yer verildi.

‘İTİRAFÇI’: HAKİM-SAVCI EVLERİNDE KALDIK

Gerekçeli kararda yer verilen ‘itiraf’lara göre Ş.Ç, sanığı tanıdığını ve Ankara’da aynı evde kaldıklarını iddia ederek “E.Ö. de bir süre bu evde kaldı. Üniversitede de evlerde kaldım. Arkadaşlarım bana referans olmuşlardı. Muhtemelen E.Ö. de üniversite döneminde bu evlerde kalmıştır. ” ifadelerini kullandı.

Tanık S.B.B. ise E.Ö’yü tanığını ve aynı evde birlikte kaldıklarını anlattı.

Adanalı E.Ö’nün Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduğunu kaydeden S.B.B, “Adli hakimlik sınavı kapsamında kamu denetçiliği sınavını da kazanmıştı. Benle aynı evden kalanlardan Merve ve E.Ö. isimli kişiler sadece bu sınavı kazanmıştı. ‘Hakim-savcı sınav çalışma evleri’ne telefon getirmek yasaktı. İletişim sağlanması gerektiğinde evdeki sabit hat kullanılıyordu.” şeklinde ifade verdi.

15 TEMMUZ SONRASI MESLEKTEN ATILMAK DA ‘ÖRGÜT ÜYELİĞİ’ DELİLİ 

Sanığın, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünde uzman yardımcısı görevindeyken meslekten atıldığı, verilen görevleri sorgulamaksızın kabul ederek organik bağını ortaya koyduğu için suçun maddi ve manevi unsurlarının oluştuğu belirtilen kararda, E.Ö’nün “silahlı terör örgütüne üyelik” suçunu işlediği gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırıldığı bildirildi.

Takip Et Google Haberler
Takip Et Instagram
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com